Egy vidéki nagyvárosban éltem eddig, de budapestre költöztem, és most ez egy kicsit mély víz nekem. Mit csináljak?
tanulj meg angolul/vagy németül és go külföldre ;)
Ha már beszéled a nyelvet kb olyan lesz mint budapesten
és németbe nagyon sok helyen keresnek fizikai munkást
Welcome :)
VII. kerületi echte pestiként, mivel itt születtem, azt tudom mondani a kérdésedre, hogy a legsikeresebb vidékiek legelső képessége a kommunikáció volt...és ebben a zsivány előélet biztosan segít :)
Itt a kapcsolatokon múlik minden. Nem a pénzen! Nem a hely ismeretén, hanem hogy milyen haverod van, mit tud, mit hallott melót, milyen buli lesz szombaton és melyik barátnője szenved szexhiánytól. Itt a kapcsolatteremtésen alapul minden: a pénz, a párkapcsolat, a munka stbstb csak melléktermék.
Javaslom, hogy menj olyan helyekre, ahol az emberek kötetlenül beszélgetnek egymással, színes a társaság (pesti, vidéki, külföldi egyaránt)...ilyenek a VII. kerületi romkocsmák például...
A vidékieknek azonban van egy fura tulajdonságuk, a beilleszkedési zavar, mert azt hiszik, hogy a pestiek valami másik emberfaj, miközben a pestiek fele vidéki...tehát esélyes, hogy 2 emberből egy olyan lesz, aki mondjuk Zalából származik: nincs pesti lény! Csak életforma!
Ha erre rájössz, akkor mindenkivel úgy fogsz társalogni, mintha a szomszéd Géza lenne, akit egész életedben ismertél: ezzel jönnek a munkalehetőségek, a bulimeghívások és természetesen a lottó ötös :)
A fizikai helyismeretre nem tudok reagálni...térkép, gps, sok mászkálás...nekem a fejemben az egész BP térkép utcára pontosan, de ehhez kellett itt élni 40 évig....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!