Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az átlag szülő az alábbiak...

Az átlag szülő az alábbiak alapján voltaképpen rasszista?

Figyelt kérdés

Nos a szülők döntő többsége pláne az anyák elfogultak a saját gyerekükkel pl az én kicsim a legszebb, legokosabb legügyesebb stb.

Akiket lerasszistáznak voltaképpen ugyanilyen gondolkodásúak,mert ugye nem csak attól leszel rasszista a társadalom kiváltképp a média szemében hogy más rasszhoz tartozókat bántasz hanem mittudom én kiállsz és szóban ecseteled hogy teszem azt a fehérek mennyivel szebbek okosabbeak , ügyesebbek mint a többi rassz és máris megkapod a bélyeget.Ha a szó szoros értelemben vett rasszista definícióval nem is egyezik amit most itt írok akkor is egy úgynevezett "génrasszizmus" fedezhető fel egy átlagszülőben hogy "az én és a házastársam génjeit öröklő gyerekem jobb mint a szomszédok génjeit öröklő gyereké"

nemde?

2014. máj. 1. 20:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Látszólag te akarod mindet egybevonni.

A White Power azért rasszista, mert a fehér hatalom egyértelműen kimondja, hogy a négerek ellen van.

Ha azt mondom a lasagne jobb mint a pizza, azzal nem azt mondom, hogy rossz a pizza, csak azt, hogy a lasagne jobb.

2014. máj. 3. 14:36
 12/14 A kérdező kommentje:

hol mondja ki? éppen hogy te meg a többi egyén gondolja tovább. én nem az ilyen olyan rendezvényeken lévű ürgékeről beszélek akik a WP mellett többek közt mást is mondanak mert ők esélyesek rá hogy nem csak rasszisták hanem fajgyűlölők is. Én arról beszélek hogy a rasszista mint valós fogalom csak annyit jelent hogy valaki rasszok szerint különbséget tesz emberek közt. vagyis azt mondja hogy a fehérek márpedig jobbak ebben abban amabban vagyis összességében jobbak mint a feketék vagy fordítva....

és amennyiben nem fajgyűlölők csak rasszisták akkor ők sem azt mondják hogy a másik rassz rossz csakhogy az a másik rassz viszont jobb.....fogjátok már fel a rasszista és a fajgyűlölő közti különbséget különben tényleg nem csoda hogy nem értitek amit írok.

az antirasszisták is az ellen tiltakoznak hogyha valaki különbséget tesz(kb így :"mint feketézel fehérezel sárgázol????!!!!emberek és kész")az hogyha a megkülönböztetés sértő degradáló elemekben is bővelkedik az már túlmutat magán a rasszizmuson is

2014. máj. 3. 16:05
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Először is: használj már légyszi központozást, normális mondatokat (nagy betűvel kezdjük a mondatot, pontot teszünk a végére, vesszővel választjuk el a tagmondatokat stb.) mert alig értem, amit írsz. Ne csodálkozz így, hogy senki "nem fogja fel" a mondandódat.

Na szóval, rasszizmus és fajgyűlölet. Te ugyebár azt mondod, hogy van különbség a két fogalom között, mert a rasszizmus csak értékítélet nélküli különbségtétel, a fajgyűlölet pedig megbélyegző dolog.

Vagyis, ha én azt mondom, hogy "van egy néger osztálytársam", vagy egy cigány osztálytársam, akkor rasszista vagyok, a logikád szerint.

Szerintem ez nincs így. Ugyanis, ha csak azt mondom, hogy "van egy néger osztálytársam", attól én nem vagyok rasszista. Akkor lennék rasszista, ha azt mondanám, hogy "az osztálytársam, aki néger, rossz tanuló, mert a négerek hülyék."

Fajgyűlölet pedig ez lenne: "Az osztálytársam, aki néger, ötöst kapott, én négyest. Megölöm az összes négert, mert ez igazságtalan, hiszen a fehér ember felsőbbrendűbb, okosabb, mint a néger."

Vagyis: "A fehér ember tökéletes, ehhez képest a néger tökéletlen." Ez rasszizmus.

"Dögöljön meg az összes néger, mert a fehér a felsőbb faj!" - ez pedig fajgyűlölet.

Ez az én véleményem. Az, hogy azt mondom, "van egy néger osztálytáram", abban semmi rossz nincs, csak egyszerű ténymegállapítás. Ez miért lenne rasszizmus? Valahogy jelölni kell azokat az embereket, akik különböznek tőlem. A néger azt mondja rám, hogy fehér ember vagyok. Ebben sincs semmi rossz.

(Azért leírom ide a biztonság kedvéért, hogy ami példákat leírtam, természetesen csak szemléltetések voltak, magam részéről mélységesen elítélek bármilyen negatív megkülönböztetést ember és ember között.)

Ennek az egésznek most mi köze van a kérdéshez úgy alapból?

2014. máj. 4. 00:30
 14/14 A kérdező kommentje:

Utolsó azt hiszem kezdünk egyetérteni, csak elbeszélünk egymás mellett.Az oldal tetején írt dolog hogy feketézés sárgázás mint az antirasszisták által elítélt szavakat a szövegkörnyete szerinti rasszmegjelölés esetén lényeges. Tehát pl bemondanak a rádióban egy bűnügyi hírt mire te hozzáteszed hogy "ja igen erről már én is olvastam neten, állítólag valami bevándorló néger tette" ekkor förmednek rád hogy "Most miért is olyan hűdefontos ezt hozzátenni hogy milyen bőrszíne van???!!!...na és ha arab vagy távolkeleti mit számít?!....egy bűnöző tette tök mindegy milyen színű.."

A többi gondolatod nagyjából megegyezik az általam gondoltakkal értem itt a ténymegállapítás-rasszizmus-fajgyűlölet fokozatot.

Csak éppen az általam írt jobb híjján "génrasszista" jelenség nem a ténymegállapítás körébe sorolható be. Az ez lenne: "az én gyerekemnek más génjei, jellemzői, adottságai, képességei vannak mint az osztálytársainak". Amikor már arról van szó hogy nem csak szimplán más jellemzőkkel, adottságokkal bír hanem hát jobbakkal na az már ugye ugye, új besorolás

2014. máj. 4. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!