Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Régen nem volt fix árú egy...

Régen nem volt fix árú egy gombóc fagyi?

Figyelt kérdés

Nemrég voltam tanúja a következő esetnek:

Cukrászdában kicsit furcsa (lehet, hogy nem volt egészen épelméjű) idősebb bácsi.

- Jónapot, fagyit árusít?

- Igen

- Akkor az eperből adjon nekem egy százasért

Mire az eladó mondta, hogy olyat nem lehet, ő csak 190-ért adhat egy gombóc fagyit.

A bácsi el is ment, hogy az nagyon drága.

Nem értettem annyira a helyzetet. Más cukrászdában kérhetsz X összegért fagyit? Vagy régen így adagolták, és esetleg a bácsi le van maradva a korral?

2014. ápr. 25. 16:41
 1/6 anonim ***** válasza:
A szocializmusban volt fix ára mindennek. Igaz akkor még 50 fillér volt egy gombóc.
2014. ápr. 25. 16:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindig is fix ára volt, de lehet, hogy máshol adtak neki egy százasért egy fél adagot. :-)
2014. ápr. 25. 16:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Régen se volt fix ár, csupán nem volt akár 200-300ft eltérés a cukrászdák között.

Kb. 1ft-ért vehettél fagyit a legtöbb cukrászdában.

Manapság az egyik helyen 190 egy gombóc fagyi, egy másikban pedig 400.

2014. ápr. 25. 17:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Látom senki se érti a kérdést :)

Régen se volt ilyen, hogy most 100 ft-ért kap gombócot, szerintem a bácsi csak viccelt.

2014. ápr. 25. 18:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Régen se volt ilyen, csak gondolom jóval olcsóbbnak hitte, volt egy százasa, és fagyira akarta költeni.

Szerintem nem hitte, hogy a legkisebb odaadható mennyiség. is közel a duplájába kerül.

2014. ápr. 25. 19:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Külföldön súlyra adják a fagyit, nem adagra, ezért gondolhatta, hogy kaphat az általa meghatározott összegért valamennyit. Mondjuk a 100 forint az irreálisan kevés.
2014. ápr. 25. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!