IxD kérdése:
Miért van az, hogy majdnem mindenki utál minket?
Figyelt kérdés
De ha mi nem lettünk volna a világ biztos le lenne maradva 50-100 évvel :)2014. márc. 25. 18:15
1/3 anonim válasza:
A szomszédaink utálnak, mivel sokáig az Osztrák-Magyar Monarchia fennhatósága alatt éltek. A távolabbiakat kb. nem érdekli, mi van velünk. Az összes többi nép meg nem is ismer valójában.
Te utálod a paraguayiakat? És mi a véleményed a nicaraguaiakról? Milyenek szerinted a tongaiak?
2/3 anonim válasza:
Tévesen ítéled meg a helyzetet. A környező országok között szinte mindig van ellenszenv (na jó, azért nem mindig, de nem szokatlan), gondolj itt például a kanadai-egyesült államokbeli ellentétre (Így jártam anyátokkal, South Park, stb). Ráadásul nekünk, magyaroknak annál jóval mélyebb és hosszabb közös történelmünk van a körülöttünk élő szlávokkal, osztrákokkal, románokkal. Ezek közül mindegyik népcsoport élt a Nagy-Magyarország területén, ahol a 19. századtól kezdve egyre inkább erősödött a nacionalizmus és az önállósodásra, autonómiára törekvés, aminek egyedül a magyar vezetés és az osztrák császárok vetettek gátat - félve a feldarabolódástól (kivételt az ilyen törekvések alól az osztrákok képeztek, de gondolom ez egyértelmű a Monarchián belül). Emellett vannak zsidók is, akik felemelik a hangjukat országunk ellen, a második világháborús szerepvállalásunk miatt. De szerencsére, rajtuk kívül még több milliárd ember él a Földön, így a "majdnem mindenki utál minket" nem teljesen helytálló, sőt, messze nem igaz. 20/f
3/3 anonim válasza:
Csak egy példa: 4 évvel ezelőtt kiköltöztûnk Svájcba. Előtte persze nagy volt az izgalom, hogy mi vár majd ránk. Egy nap gondoltam egyet, beírtam a keresőbe (olaszul, mivel olasz nyelvű kantonba költöztünk) hogy "svájc, magyar" Ember, mintha a bűnügyi híreket hívtam volna le: autótolvaj banda, prostitúcióra kényszerített lányok és stricijeik, feketemunkások, drogcsempész.... most hadd ne mondjam, hogy ahol volt fotó mellékelve a hírekhez, azok mind szép napbarnított emberek voltak, de mit érdekli ez a svájciakat, az ő szemükben ezek magyarok. Sehol egy talnulmányi- vagy sporteredményei miatt kitűnő itt tanuló magyar, semmi, csak ezek a tetves bűnözők, hát mégis milyen kép alakuljon ki "rólunk" a külföldiek szemében?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!