A falusi emberek műveletlenebbek mint a városiak?
Nem feltétlen, mert sokan járnak a városba tanulni pl iskolába, a mai világba sokan a városokba kényszerülnek munkába járni.
Én kisvárosban nőttem fel, közel a nagyváros, gyakorlatilag itt van minden. Itt felén vagy is amikor még ott laktam akkor az emberek tudták mi az a földművelés, állattartás, stb... amit ugye a falusiak tudnak.
A régi szomszédunk tanyán nőtt fel 30 éves koráig tanyasi volt és hirtelen került be a városba, akkor furcsa volt neki az a kényelem, de ugyanúgy amit lehet megtermel magának, ő igaz a városba járt tanulni, egyetemi végzettsége van, és ide felénk is azért jött ide mert innen egyszerűbb volt munkába járnia.
Én most faluban lakom, csendes, nyugodt környéken, nekem ez volt a furcsa ezt megszokni ezt a nyugalmat. De nem is baj mert mi a párommal szeretjük a csendet, itt találtunk jó áron egy házat amit az örökségemből vettünk, és folyamatosan újítjuk.
Itt is közel a nagyváros, autónk van, tömegközlekedés is rendben van, és itt is rengeteg olyan ember van akik nagy városi szinten gondolkoznak, de mégis képesek a falusi életre, tehát nekünk ezzel nagy mázlink volt, mert tartottunk attól hogy milyenek lesznek a szomszédok, meg ugye egy faluba általában mindenki ismer mindenkit, és a pletykák néhány órán belül már az egész faluban elterjednek.
Szerencsére itt azért ez a veszély nem áll fenn.
De akkor sem műveletlenek a falusi emberek. Az alföldi részeken ott ahol több falu van egymás hegyén hátán és messzebb van a város, ott megesik hogy a sok falusi ember nehezebben tudna alkalmazkodni akár egy kis városi élethez, de egyáltalán nem műveletlenek mert a falusi ember, azt tanulja meg hogyan lássa el önmagát, javarészt erről tanul, de manapság ugye sokan a városokba kényszerülnek iskolába, dolgozni így már egyre jobban terjed el falvakban is a városi gondolkodás mód.
Miért kell mindig lejjebb nézni a falusi embert?
Nem lehet általánosítani.Vannak falun is okos emberek és kocsmabútorok ahogy városban is.Mindkettő ugyanolyan művelt csak épp másban.Míg a városi az jó sulikban tanulja a tantárgyakat, addig a falusi a mezőgazdasági,környezeti tényekben mozog otthonosan.De mivel a legtöbb faluban már vagy nincs iskola, vagy van de rossz a színvonal ezért már a falusiak is városba járnak tanulni,amivel a városi műveltséget is elsajátítják.Én pl.:Egy alig 2000fős kis faluban lakok és városba járok be naponta tanulni már 9éve.Már mondhatni otthonosan mozgok a városban, és ha mondjuk oda kellene költöznöm könnyen alkalmazkodnék.Viszont van egy városi osztálytársam, aki azt se tudja mi az a rotációs kapa..
szerintem pont fordítva van.. A városi általában műveletlenebb mint a falusi...
ha tesod példája meg elég nagy hülyeség. én városban lakom mégse tudok korcsolyázni ismerősöm meg falusi és megtanult a duna jegén...
Az úszásnak és a korcsolyázásnak semmi köze a műveltséghez! Ahogy a diszkózásnak sincs.
A falusiaknak is van már internetjük, tájékozottabbak sokan, mint egy bunkó pesti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!