Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A falusi emberek műveletlenebb...

A falusi emberek műveletlenebbek mint a városiak?

Figyelt kérdés
2014. márc. 16. 10:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
Nem, csak más jellegű a tudásuk. De a faluból bejárnak a városba iskolába, viszont a városi nem jár ki a faluba, hogy bármit is tudjon a természetről, vagy a földművelésről. Szóval a falusiak műveltebbek lehetnek, mint a városiak. Persze, a közmunkás fröccsözős naplopók nem ebbe a kategóriába tartoznak, de mindenhol vannak okosak, és hülyék.
2014. márc. 16. 10:07
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Nem, ahogy semmiben, ebben sem lehet általánosítani, itt is ott is vannak műveltebbek és kevésbé műveltek, de messze nem mondható, hogy a falusi műveletlenebb lenne.
2014. márc. 16. 10:17
 3/19 anonim ***** válasza:
88%

Nem feltétlen, mert sokan járnak a városba tanulni pl iskolába, a mai világba sokan a városokba kényszerülnek munkába járni.

Én kisvárosban nőttem fel, közel a nagyváros, gyakorlatilag itt van minden. Itt felén vagy is amikor még ott laktam akkor az emberek tudták mi az a földművelés, állattartás, stb... amit ugye a falusiak tudnak.

A régi szomszédunk tanyán nőtt fel 30 éves koráig tanyasi volt és hirtelen került be a városba, akkor furcsa volt neki az a kényelem, de ugyanúgy amit lehet megtermel magának, ő igaz a városba járt tanulni, egyetemi végzettsége van, és ide felénk is azért jött ide mert innen egyszerűbb volt munkába járnia.

Én most faluban lakom, csendes, nyugodt környéken, nekem ez volt a furcsa ezt megszokni ezt a nyugalmat. De nem is baj mert mi a párommal szeretjük a csendet, itt találtunk jó áron egy házat amit az örökségemből vettünk, és folyamatosan újítjuk.

Itt is közel a nagyváros, autónk van, tömegközlekedés is rendben van, és itt is rengeteg olyan ember van akik nagy városi szinten gondolkoznak, de mégis képesek a falusi életre, tehát nekünk ezzel nagy mázlink volt, mert tartottunk attól hogy milyenek lesznek a szomszédok, meg ugye egy faluba általában mindenki ismer mindenkit, és a pletykák néhány órán belül már az egész faluban elterjednek.

Szerencsére itt azért ez a veszély nem áll fenn.

De akkor sem műveletlenek a falusi emberek. Az alföldi részeken ott ahol több falu van egymás hegyén hátán és messzebb van a város, ott megesik hogy a sok falusi ember nehezebben tudna alkalmazkodni akár egy kis városi élethez, de egyáltalán nem műveletlenek mert a falusi ember, azt tanulja meg hogyan lássa el önmagát, javarészt erről tanul, de manapság ugye sokan a városokba kényszerülnek iskolába, dolgozni így már egyre jobban terjed el falvakban is a városi gondolkodás mód.

2014. márc. 16. 10:17
 4/19 A kérdező kommentje:
Én kisvárosban lakom. A tesóm azt mondja hogy mi műveletlenebbek vagyunk mint a városiak. A városiak kipróbálhatnak egy csomó dolgot, amit a falusiak nem pl. a városi emberek tudnak úszni, korcsolyázni stb.
2014. márc. 16. 10:23
 5/19 anonim ***** válasza:
91%

Miért kell mindig lejjebb nézni a falusi embert?

Nem lehet általánosítani.Vannak falun is okos emberek és kocsmabútorok ahogy városban is.Mindkettő ugyanolyan művelt csak épp másban.Míg a városi az jó sulikban tanulja a tantárgyakat, addig a falusi a mezőgazdasági,környezeti tényekben mozog otthonosan.De mivel a legtöbb faluban már vagy nincs iskola, vagy van de rossz a színvonal ezért már a falusiak is városba járnak tanulni,amivel a városi műveltséget is elsajátítják.Én pl.:Egy alig 2000fős kis faluban lakok és városba járok be naponta tanulni már 9éve.Már mondhatni otthonosan mozgok a városban, és ha mondjuk oda kellene költöznöm könnyen alkalmazkodnék.Viszont van egy városi osztálytársam, aki azt se tudja mi az a rotációs kapa..

2014. márc. 16. 10:29
 6/19 anonim ***** válasza:
82%
Az extra dolgok amit a városiak tudnak csinálni, az megy a falusiaknak is.Bemegy busszal/kocsival és neki is ugyanannyiba kerül :D.
2014. márc. 16. 10:31
 7/19 anonim ***** válasza:
65%

szerintem pont fordítva van.. A városi általában műveletlenebb mint a falusi...

ha tesod példája meg elég nagy hülyeség. én városban lakom mégse tudok korcsolyázni ismerősöm meg falusi és megtanult a duna jegén...

2014. márc. 16. 10:47
 8/19 anonim ***** válasza:
91%

Az úszásnak és a korcsolyázásnak semmi köze a műveltséghez! Ahogy a diszkózásnak sincs.

A falusiaknak is van már internetjük, tájékozottabbak sokan, mint egy bunkó pesti.

2014. márc. 16. 10:48
 9/19 anonim ***** válasza:
88%
A "vidéki paraszt" semmivel sem műveletlenebb a városi prolinál, már csak azért sem, mer a "paraszt" zsigerből betartja a társadalmi előírásokat. Nézzétek meg, hogy a városban hány türhő, egoista taplógomba van az utakon és az utcákon. Leszorítanak az útról, elfoglalják a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket, folyamatosan köpködnek miközben az utcán mennek, satöbbi. Ezek pl. kimondottan városi jellegű szokások, ennek ellenére még mindig divat a vidékieket büdösparasztozni...
2014. márc. 16. 10:49
 10/19 anonim ***** válasza:
87%
Semmi összefüggés. Városban is van rengeteg műveletlen proli, és falun és élnek egyetemet végzett, mindenre nyitott emberek. Ráadásul ma már létezik autó, attól, hogy valaki falun vesz házat, semmilyen programtól nincs elzárva. Több barátom is van, akik azért vettek kisebb településen házat, mert a mindennapokat nem akarják azért egy zajos városban tölteni, hogy havonta néhány alkalommal elmenjenek valamilyen kulturális programra.
2014. márc. 16. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!