Az emberek miért felejtik el a férfi napot?
Van férfinap, ünnepeld meg nyugodtan.
Én inkább kihagyom. A volt férjem a második terhességem alatt jött rá, hogy inkább még élne és szórakozna, addig is én kerestem a pénzt, utána is én kerestem, hogy fizessem a lakáscsere miatt felvett hitelt, a számlákat, a gyerekek kiadásait, a kaját - amit én is cipeltem haza, ő csak kipakolt a hűtőből. A taknyos zsepijét se dobta ki hanem otthagyta a kanapén, ha ő vigyázott a gyerekekre abban köszönet nem volt, mert arra mentem haza a munkából hulla fáradtan, hogy kajamaradék keveredik a szőnyegen gyurmadarabokkal és játékokkal, a levetett ruhák meg a földön szétdobálva.
Minden egyes rohadt napom férfi-nap volt évekig, én most inkább nem ünneplem az életem hátralevő részében.
lássuk be, nőközpontú társadalomban élünk, a birka férfiak meg adják is alájuk a lovat.
persze a közhely azt diktálja, hogy midnen férfi erőszakolós urolkodási kényszeres bűnöző, de sem a tudományos statisztikai adatok, sem a szemályes tapsaztalatok nem azt mutatják, hogy a férfiak világában élünk.
ellenkezőleg: a férfiak rövidebb ideig élnek, boldogtalanabbak, többet dolgoznak, ennek ellenére többségük ugyanannyit keres, mint egy nő, sokkal nehezebb párt tlaálniuk, ha találnak, fizetésük felét elviszi...
a férfi egy pótolható elem a társadalomban, sőt sok is van belőle manapság, de ez ősidők óta így van, csak egyetlen értékes férfi van, a hatalommal rendelkező, a többi nem férfi, csak robot. ezeknek valóban tárgy a nő, aki semmit sem tud nyújtani a külsőjén kívül, de az alattuk elhelyezkedő robotférfiaknak már ez is elég nagy kecsegtetés, hogy emgalázkodjanak.
tehát a nők sosem lesznek érdekeltek a férfinapban, vagy a nemi egyenlőségben.
amikor egy nő panaszkodik, akkor több jogot és kevesebb felelősséget akar.
a kivételeket meg sem említem, annyira elenyésző.
ettől függetlenül egyetértek azzal, hogy az egész egy szexista fogás mind2 oldalról, de sajnos ellensúlyozni kell a feminizmust valahogy, mert amikor előítéletből csuknak le egy férfit azért mert férfi, ott már életekről van szó.
szerintem nem az a probléma, hogy nincs férfinap, hanem hogy egyáltalán nincs tisztelet a nőkben a férfi iránt akkor, ha enm egy gazdag jóképű alak, még akkor sem, ha nem feltétlenül vívja ki a tiszteletlenséget. ugyanakkor túl sok nő kap tiszteltet, akinek egyáltalán nem járna ki.
nekem sokkal jobban tetszene, ha minden nap az egyenlőség meg a megértés napja lenne, és enm kellene emlékeztetni az embereket arra, hogy a környezetükkel foglalkozzanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!