Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek szerintetek miért...

Az emberek szerintetek miért akarnak ennyire fiatalodni?

Figyelt kérdés

Nem kifejezetten a mai korosztályhoz szólok, mert sokan közülük már benne vannak születésük óta ebben a rendszerben és nehezen tudnák elképzelni milyen lehet az élet ezen kívül ( vagy másként mondva " a dobozon kívül gondolkozni " ); régen az emberek azzal voltak elfoglalva, hogy miként éljenek - manapság a többség azzal van elfoglalva, hogy hogyan fog kinézni majd 50 évesen.

Hol vannak azok a régi, örök szellemű emberek, akik száz fokon égtek és nem érdekelte őket, hogy hány ráncot követel meg tőlük az élet ? A napokban láttam egy arcösszehasonlító fotógyűjteményt és ott láttam pár régi legendát, akik még ma is élnek, és az arcukon az élet látszik - nem az a tonnaszámnyi krém, amelyet manapság az arcukba nyomnak annyian.

Hol van az arc karakteressége, ha nem a vonalakban és a barázdákban ?

Nem kimondottan az arcbőrről van itt szó, nem ez a lényeg - maga az életfelfogás volt sokkal fesztelenebb, sokkal energikusabb és sokkal merészebb, mint amilyen manapság.

2014. febr. 25. 21:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Mert külső centrikusak vagyunk. A nőkkel elhitetik, hogy a női arcot akkor minősítik egyetemesen "csinosnak", ha gyerekes jegyeket mutat fel. A kutatások azt mutatják, hogy a férfiak számára a tizenkét-tizennégy éves lányok arca a legvonzóbb, mivel egyesíti magában a fiatalság védtelenségét és a szexuális érettség serdülőkori előképét. Ezért okoz a nőknek rettenetes szorongást az öregedés.
2014. febr. 25. 21:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Weöres Sándor nevű felhasználó válasza:

Ifjak és vének szépsége

Az ifjú arc, váltakozó vidám és szomorú tündéreivel: mozgalmas, szikrázó, örvénylő, csábító szépség. Az öreg arc, szilárd formáival, a ráncok egyenletes hálózatával:

nem csábító, önmagában-való, fenséges, nyugodt szépség. A mai embert az érzékiség rángatja, csak a csábító-szépet ismeri s az öreg arc hatalmas szépségéhez kevésnek van szeme. S többnyire el is rútítják ifjú arcukat, nemiségük plakátját formálják belőle; s elrútítják öreg arcukat is, mert a fiatalság nyomorúságos roncsát őrizgetik rajta.

[link]

(részlet A teljesség felé-ből)

2014. febr. 25. 21:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem mindig is megvoltak azok akik örök fiatalnak akartak tűnni, meg azok akiket nem érdekelt a koruk. Én pont olyanokat ismerek, akik nem a külsőre mennek rá, de valahol mindenki visszavágyik a fiatalságba.

Max annyi hogy régebben nem minden réteg tehette meg hogy kikenje magát, míg manapság bárki megteheti.

A többség meg szerintem ma is ezzel van elfoglalva, hogy miként tud egyáltalán megélni, nem hogy még a külsejével is törődjön.

2014. febr. 26. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!