Hogy vegyem rá magam a tanulásra?
11 Lőjed már le magad, mit ordibálsz?
12 Dettó. Sosincs kedvem hozzá és mindig az utolsó percben állok neki. Most próbálom nem ezt csinálni, de rohadtul nem megy, kifolyt az agyam a fülemen. Legközelebb hajnalban állok neki, mert így délután rohadtul nincs kedvem tanulni.
Nem elég a motivációd.
Én is amikor le kellett tegyek egy vizsgát, akkor úgy voltam vele, hogy járkáltam fel-alá a házban, mentem ide-oda, minden lefoglalt a tanuláson kívül, pedig megakartam csinálni, csak sehogy sem szántam rá magam.
Aztán történt egy váratlan esemény, amely iszonyat negatív jellegű is volt ráadásul, és egyik másodpercről a másikra elhatároztatta velem azt , hogy most igenis le fogok ülni és megcsinálom már ezt a dolgot, mert nincs az a luxus, hogy csak lebzseljek egész nap és tétlenkedjek, ennél az élet sokkal szívósabb és sokkal erőteljesebb karaktert kíván.
Szerintem ezek ilyen pillanatnyi kattanások az emberi elmében, amelyeket egy-egy erősebb impulzus/külső tényező áttudja billenteni egyik irányból a másikba és ettől van az, amikor valaki átvált a tétlenkedésről és elkezdi végezni a dolgát. De ehhez valóban azt kell tudatosítanod magadban, hogy neked ezt meg kell csinálnod, meg ezenkívül meg kell csinálnod még sok mást is, az életed folyamatosan építed minden nap és mindegyik elpazarolt perc ennek az építési folyamatnak egy nagy vesztesége, amely kizárólag tőled függ, hogy továbbra is kárba fog vészni vagy kezedbe veszed az életed.
16 Egy időben volt elég motivációm, csak később hagyott alá negatív hatások után. Valahogy vissza kéne magamba ráznom az életet.
17 Engem meg ne oktasson ki egy idegbeteg ember, aki képtelen uralkodni a billentyűzetén is.
Ez nálam is visszatérő probléma.
Én úgy szoktam, hogy beosztom mit kell megtanulnom, pl hány oldalt olvasok el, vagy hány tételt csinálok meg. És ehhez tartom magam, mert ha nem, akkor fölhalmozódik a tanulnivaló, és akkor kész káosz az egész.
Ha nagyon nincs kedvem hozzá vagy nem érdekel meg utálom, akkor szünetet tartok, kimegyek sétálni vagy megnézek egy filmet, de utána folytatom. Vagy megbeszélem magammal, hogy ha ezt megtanulom, akkor utána pihenhetek egy kicsit.
Ha nagyon nem tudod rávenni magad, csak gondolj arra, hogy miért csinálod. Csak te tanulhatod meg, kell az a nyelvvizsga vagy nem?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!