Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet újra önbizalmam?

Hogyan lehet újra önbizalmam?

Figyelt kérdés
Már egész kicsi korom óta csúfoltak/szekáltak rokonok és ismerősök is... Alapvetően egy nagyon érzékeny, mások véleményére rettenetesen odafigyelő személynek tartom magam, de már kezdek belefáradni. Az általános iskola felső tagozata és a gimnázium évei alatt rendszeresen zaklattak, csúfoltak és baßtattak.. Voltam ocsmány, voltam ostoba, tudjátok az "én" legfontosabb területeit nyüstölték széjjel... fiúk is, lányok is... nem bízom az emberekben, félek, hogy végül mindenki csak kiröhög, megaláz. Nem tudom, hogyan reagáljak arra, ha mosolyognak rám. Nem is hiszem el, hogy valaki láthat bennem bármi emberit.. Nincsen sok barátom, nem barátkozom, ha mégis, hát teljesen egyoldalú a dolog, a másik fél általában magasról leßar.... Nem tudom, mit tegyek, változni akarok... de hogyan?
2013. dec. 27. 22:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Új környezet, új emberek és alkosd meg az új éned, olyannak, amilyennek szeretnéd és meglásd sikerülni is fog és ki fogsz törni ebből az állapotból.
2013. dec. 27. 22:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Most hány éves vagy azt elárulod? A barátaiddal milyen a kapcsolatod? Megerősítene, ha eljárnál más társaságba, ahol nem vagy beskatulyázva.
2013. dec. 27. 22:18
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm! amúgy nemrég költöztem új országba, de nehezen hiszem el, hogy itt is más a helyzet... azért megpróbálom, nincs veszteni valóm.. :))
2013. dec. 27. 22:19
 4/7 A kérdező kommentje:
18
2013. dec. 27. 22:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Én javaslom Csernus Imre: A fájdalom arcai című könyvét. Nálam sok mindenre rávilágított. Fent van neten is. Amin pedig mindenképpen változtass, az az, hogy mások egyből csúfolni, bántani akarnak. Ha nem ezt sugárzod ki, akkor nem fognak. Viszont ha tényleg így volt, akkor magadban is gondolkodj el, hogy miért volt és változtass rajta. Sok sikert! :)
2013. dec. 27. 22:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :))
2013. dec. 27. 22:55
 7/7 anonim válasza:
Ezek az emberek a legszanalmasabban,akik masokon rohognek vagy csufoljak ot(oket) ....ezek az emberek eretlenek....es meg nem jutottak el arra a szintre hogy rajojjenek hogy minden ember egyforma....de a lenyeg hogy biztos vagyok abban hogy olyan emberek is befognak lepni az eletedbe akik jo hatassal lesznek rad! Nagyon szeretni fognak es mindig elmondjak hogy egy ertekes ember vagy te is!!!!!minden embernek megvan a tarsasaga csak valakik hamarabb megtalaljak:) szeeintem meg abban a korban vagy hogy semmi sincs veszve....sőt ilyen temakban akarhany eves vagy akkor sincs veszve semmi.....najo bocsi hogy ilyen sokat irtam ja es most a kerdesedre is balaszolok!!! Nemrudom tudod e mi az az agykontrol.....de szuper jo dolog ennek az elve hogy MINDEN AGYBAN DOL EL ....alj a tukor ele es mond el magadnak hogy ertekes vagyok,szep vagyok,okos vagyok,masok szeretnek engem,masok is szepnek tartanak,szeretem magam,szeretem az eletem,szeretem a testem,szeretem az arcom!!es ha kepes vagy magadat elfogadni es szereted magad...akkor hatassal lesz a kisugarzasodra is es masok is ugy fognak rad nezni ahogy te magadra!!!!!!! :)
2013. dec. 30. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!