Ha veszünk valami valahol, miért köszönjük meg?
Úgy értem mit köszönünk meg? Azt,hogy elköltettük ott a pénzünket? :)
A másik:
Ha borravalót adunk akkor is azt mondjuk köszönöm .
De miért ?
Nekik kéne megköszönni ,hogy tőlük vásároltam :D
:) :)
És ha kínálnak valamit és elutasítják az emberek?
Akkor is azt hallom : "köszönöm nem"
Olyan furcsa ez
Illik megköszönni, pl: Abc-ben ,hogy ott vásárolhattam?
vagy ,hogy vissza adta a pénzt, vagy ide adta a blokkot? :)
Így illendő.
Megadod a tiszteletet azzal,hogy megköszönöd,hogy kiszolgált.( pl egy eladó ) Ezért mondják sokan,hogy köszönöm,és utána a viszlát.
Sokan még felis húzzák az orrukat,ha nem köszönöd meg,ami nemcsoda,hisz ez igy illik. :)
Én csak akkor köszönöm meg vásárlásnál, ha jó volt a kiszolgálás. Borravalót szintén köszönetképpen ad az ember, furán venné ki magát, ha fapofával, némán nyomnád a másik kezébe a pénzt.
Elutasításnál pedig a gesztust köszönjük meg.
He he :)
És mikor az eladó is visszamondja ,hogy "én is köszönöm"
Megköszöni,hogy nála vásároltam?
Ha veszek valamit, és rendesen kiszolgálnak, akkor a kiszolgálást köszönöm meg, nem azt hogy ott vásárolhattam. Az eladó kedvességét, segítségét.
Ha borravalónál mondom hogy köszönöm, az előző a helyzet szintén, csak pénzt is adok mellé, mert megérdemli, amiért jó érzést okozott.
Amikor ők köszönik meg, az egyértelműen arra vonatkozik, hogy köszönöm hogy nálunk vásárolt.
Én mindig megköszönöm a kiszolgálást a boltokban, mert az eladó ott áll egész nap, hogy nekem joghurtitalom meg sajtkrémes rudam legyen, ha szebbé teszem a napját azzal, hogy pár esetleges bunkó vagy kötözködő vásárló után rámosolygok és megköszönöm a munkáját, akkor már megéri.
Ha borravalót adok, azt jelenti, hogy nagyon elégedett vagyok vele, ezt fejezem ki a köszönettel és a pénzzel is.
Ha meg ők köszönik meg, főleg kisebb boltokban, azt kösznik meg, hogy hozzájárulok a bolt fenntartásához. Máshol is megvehettem volna a terméket, de én ott vettem meg. Lehet, hogy egy pozitív élmény, mosolygós eladó legközelebb is visszacsábít.
Ezek alap etikai dolgok, szomorú, hogy nem vagy tisztában velük, és csodálkozol rajtuk.
Mielőbb nézz ezeknek utána, mert bajban lehetsz, ha nem alkalmazkodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!