Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha veszünk valami valahol,...

Ha veszünk valami valahol, miért köszönjük meg?

Figyelt kérdés

Úgy értem mit köszönünk meg? Azt,hogy elköltettük ott a pénzünket? :)

A másik:

Ha borravalót adunk akkor is azt mondjuk köszönöm .

De miért ?

Nekik kéne megköszönni ,hogy tőlük vásároltam :D

2013. dec. 18. 15:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam megköszönni, csak ha kapok valami extra szolgáltatást, vagy ha kedves, gyors volt a kiszolgálás.
2013. dec. 18. 15:07
 2/11 A kérdező kommentje:

:) :)

És ha kínálnak valamit és elutasítják az emberek?

Akkor is azt hallom : "köszönöm nem"

Olyan furcsa ez

2013. dec. 18. 15:10
 3/11 anonim válasza:
100%
Így illik. Azt jelenti, köszönöm, hogy megkínáltál, de nem.
2013. dec. 18. 15:12
 4/11 A kérdező kommentje:

Illik megköszönni, pl: Abc-ben ,hogy ott vásárolhattam?

vagy ,hogy vissza adta a pénzt, vagy ide adta a blokkot? :)

2013. dec. 18. 15:14
 5/11 anonim ***** válasza:

Így illendő.

Megadod a tiszteletet azzal,hogy megköszönöd,hogy kiszolgált.( pl egy eladó ) Ezért mondják sokan,hogy köszönöm,és utána a viszlát.

Sokan még felis húzzák az orrukat,ha nem köszönöd meg,ami nemcsoda,hisz ez igy illik. :)

2013. dec. 18. 15:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Én csak akkor köszönöm meg vásárlásnál, ha jó volt a kiszolgálás. Borravalót szintén köszönetképpen ad az ember, furán venné ki magát, ha fapofával, némán nyomnád a másik kezébe a pénzt.

Elutasításnál pedig a gesztust köszönjük meg.

2013. dec. 18. 15:17
 7/11 A kérdező kommentje:

He he :)

És mikor az eladó is visszamondja ,hogy "én is köszönöm"

Megköszöni,hogy nála vásároltam?

2013. dec. 18. 15:19
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha veszek valamit, és rendesen kiszolgálnak, akkor a kiszolgálást köszönöm meg, nem azt hogy ott vásárolhattam. Az eladó kedvességét, segítségét.

Ha borravalónál mondom hogy köszönöm, az előző a helyzet szintén, csak pénzt is adok mellé, mert megérdemli, amiért jó érzést okozott.

Amikor ők köszönik meg, az egyértelműen arra vonatkozik, hogy köszönöm hogy nálunk vásárolt.

2013. dec. 18. 15:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Én mindig megköszönöm a kiszolgálást a boltokban, mert az eladó ott áll egész nap, hogy nekem joghurtitalom meg sajtkrémes rudam legyen, ha szebbé teszem a napját azzal, hogy pár esetleges bunkó vagy kötözködő vásárló után rámosolygok és megköszönöm a munkáját, akkor már megéri.

Ha borravalót adok, azt jelenti, hogy nagyon elégedett vagyok vele, ezt fejezem ki a köszönettel és a pénzzel is.

Ha meg ők köszönik meg, főleg kisebb boltokban, azt kösznik meg, hogy hozzájárulok a bolt fenntartásához. Máshol is megvehettem volna a terméket, de én ott vettem meg. Lehet, hogy egy pozitív élmény, mosolygós eladó legközelebb is visszacsábít.

2013. dec. 18. 15:45
 10/11 anonim ***** válasza:
50%

Ezek alap etikai dolgok, szomorú, hogy nem vagy tisztában velük, és csodálkozol rajtuk.

Mielőbb nézz ezeknek utána, mert bajban lehetsz, ha nem alkalmazkodsz.

2013. dec. 18. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!