Magyarországon milyen címem lehet és hogyan?
Gróf, báró, herceg ezek a nemesi címek régen voltak Magyarországon amíg el nem törölték a nemesi rangokat címeket.
Ha érvénybe jönne újra, akkor lenne megint pár hercegünk, hercegnőnk, grófunk, bárónk mind az ősei révén. (PL: Habsburg György, vagy Károly és a többi családtagok)
Ami nem öröklés útján szerzett rang az a vitézi rend. Horthy Miklós kormányzó alapított 1920-ban, 1947-ben tiltva lett, majd 1989-ben egyesületi jogról hozott törvény lehetővé tette, hogy Magyarországon újra tevékenykedjen a Vitézi Rend. Jelenleg Magyarországon
a "Vitéz" címet lehet megszerezni.. (apósomat 1989-ben vitézzé avatták)
3
köszönöm a választ
és ez hogy történt miért kapta??
3-as vagyok.
1956-ban tiltott határátlépés, és okirat hamisítás miatt (menekülni akart az országból, és az a magyar aki pénzért vállalta, hogy iratokat szerez, és segít átszöktetni embereket az osztrák határnál, felvette a rengeteg pénzt, majd a határnál ő maga árulta el az oroszoknak, hogy szökni akarnak.) Apósom a határnál és még 4 ember (majdnem 30-an voltak) túlélte az oroszok lövéseit, de a bíróság mint hazaáruló elítélte először 5 évre, majd 4 évre.(le is ülte) Később amikor szabadult, meg lett bélyegezve,mint megbízhatatlan személy egész a rendszerváltásig vagyis 1989-ig. Így részt vett bizonyos mozgalmakban, egyesületekben, és sok hasonló sorsúakkal együtt sok hazafias cselekedete volt, és nagy hazafi hírében állott. Mivel a vitézi rendet egy bizottság ajánlja fel, ők úgy értékelték apósomat hogy végig hű volt az országhoz, igaz magyar. Megjutalmazták egy vitézi rendéremmel, és a címmel amit a neve előtt joggal viselhet.
5
értem, köszönöm a választ.
3-as vagyok..
Az ítéletről.. 5 évet kapott először mint tiltott határátlépés, és okirat hamisítás. Leülte az 5 évet, majd elítélték mint hazaáruló és ezért kapott 4 évet. Összesen 9 évet ült..
nincs olyan doktori "poszt" ami engem érdekel
leginkább a növények és az áram és hozzá kapcsolódó dolgok érdekelnek....
és.... elég büszke lennék rá ha egy ilyen cím lenne a nevem előtt, szerintem tök jó, főleg ha van mögötte valami amire tényleg büszke lehetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!