Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem találok állást, mert...

Nem találok állást, mert túlságosan visszahúzódó vagyok. Mit tehetnék ez ellen?

Figyelt kérdés

Több, mint fél éve keresek munkát, de sehová sem vesznek fel, mert nem tudok jó benyomást kelteni egyetlen állásinterjún sem. Megvan a megfelelő végzettségem, az önéletrajzommal sincs gond, de mikor élőben kéne meggyőznöm valakit arról, hogy alkalmas vagyok egy munkára, egyszerűen az arcomba tolul a vér, és dadogok, mint egy h*lye. Már mindent megpróbáltam, tudatosan készülök az interjúkra, igyekszem pozitívan hozzáállni ezekhez a helyzetekhez, de nem bírok semmit tenni ez ellen. Nem volt még olyan interjúm, amin ne közölték volna velem, hogy látják rajtam, milyen ideges vagyok, ami még csak ront a helyzetem. El vagyok keseredve. 25 éves létemre még anyámékkal élek, egy ingyenélő nullának érzem magam. Pedig én tényleg mindent megteszek, pszichológushoz is járok, de egyelőre nem sokat segített. Teljesen ki vagyok borulva, néha már meg akarom ölni magam, annyira kilátástalan ez az egész. Tudom, hogy képes lennék jól végezni a munkám, de egyszerűen nem bírok emberekkel kommunikálni, rettegek az ismeretlenektől, még olyan emberekkel szemben is gátlásos vagyok, akiket már évek óta ismerek, nemhogy egy idegennel, aki azt várja tőlem, hogy 20 perc alatt bizonyítsam be, milyen talpraesett, alkalmas és jópofa vagyok. Egész életemben nem sírtam ennyit, mint ez alatt a fél év alatt, és azzal a pár emberrel szemben, aki kedvel, egyre undokabb és hisztisebb vagyok, mert már úgy érzem, nem bírom tovább, és fogalmam sincs, mit tehetnék.

L

2013. dec. 4. 12:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Íratkozz be egy kommunikációs tréningre, illetve írass fel orvossal szorongásgátlót, amit csak ezekben az esetekben veszel be.
2013. dec. 4. 12:40
 2/12 anonim ***** válasza:
Budapesti vagy?
2013. dec. 4. 13:01
 3/12 A kérdező kommentje:

#1. : köszönöm a választ, mindkettő jó ötletnek tűnik.

#2.: Igen, pesti vagyok.

2013. dec. 4. 13:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mi a végzettséged és milyen szakmában szeretnél elhelyezkedni, de én azt mondom, hogy olyan kis cégeknél próbálkozz, ahol nincsen HR és nem is közvetítőkön keresztül keresnek alkalmazottat, hanem kizárólag szakmabeliek interjúztatnak. Így ugyanis több az esély, hogy nem azt fogják nézni, hogy be vagy parázva meg hogy nem vagy túl kommunikatív (legalábbis ha nem olyan munkakörbe jelentkezel, ahol ez kiemelten fontos, ezért lett volna jobb, ha leírod azt is, mi a végzettséged).
2013. dec. 4. 13:06
 5/12 anonim ***** válasza:

Elmondom miben hasonlítunk:

Pesti vagyok, 23 éves, több mint 6 hónapja munkanélküli, itthon élek a szüleimnél, nagyon rossz érzéssel tölt el ez és nem tudom bizonyítani az interjún, hogy jó lennék a munkakörre, amire éppen mentem. (nem csak kommunikációs irányba nézelődök, hanem más szakmákra is jelentkezek, amit tudom, hogy jól csinálnék...)

Amiben eltérek hozzád képest:

Kommunikációs irányban tanultam, tehát beszélni tudok, izgulni nem izgulok az interjúkon, és azon töröm a fejem, hogy saját vállalkozást kezdek, amiben a kommunikációs tréningektől kezdve, mindenféle hasznos személyiségfejlesztő dolgot fogok tanítani az embereknek, mert azt tapasztalom, hogy a meghirdetett munkára is olyan előadót szereznek, aki nem tud informálóan elmondani 1 oldalnyi szöveget. :\

Szóval ha szeretnéd, szívesen segítek neked, persze csak ha tényleg ki szeretnél törni a helyzetedből.

2013. dec. 4. 13:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Informatikus könyvtárosként végeztem. Ebben a szakmában sok helyen eleve nincs HR, engem az esetek több, mint felében a könyvtárvezető interjúztatott. Általában azzal az indokkal szoktak elutasítani, hogy nem tudnám csinálni a tájékoztatással kapcsolatos feladatokat (vagyis kérésre megkeresni a megfelelő információt, vagy más segítséget nyújtani), mert nem vagyok hozzá elég határozott és kommunikatív.
2013. dec. 4. 13:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, hogy ilyet írok, de azért azt látni kell, hogy nem egy keresett szakma, ráadásul kommunikálnod is tudnod kell hozzá. Szakmai gyakorlatod legalább volt?
2013. dec. 4. 16:55
 8/12 A kérdező kommentje:

Igen, volt, egy hónapig a Műegyetem könyvtárában dolgoztam. Ott elégedettek is voltak velem.

Tudom, hogy nem keresett szakma, hogy hogy kötöttem ki ennél, az hosszú sztori, meg nem is nagyon tartozik ide, szóval inkább hagyjuk. De nem is ezért vagyok elkenődve, hanem azért, mert annak ellenére, hogy ez nem egy keresett dolog, azért már jópár helyről visszahívtak, hogy menjek be interjúra. Ott viszont mindig sikerül elvágni magam, a legutóbbi helyen konkrétan köztem és egy másik jelölt között kellett választaniuk, és azért buktam el a munkát, mert nem tudtam előadni magam, és olyan műsort csinálni, ami nekik tetszett. Ennél még az is jobb lenne, ha egyáltalán nem lenne munkalehetőség, mert akkor nem kéne folyton a falba vernem a fejem, hogy ilyen szerencsétlen vagyok.

2013. dec. 4. 17:55
 9/12 A kérdező kommentje:
*akkor legalább
2013. dec. 4. 17:56
 10/12 A kérdező kommentje:
Kommunikálni pedig minden szakmában tudni kell, kivéve ha az ember atomtudós vagy takarítónéni, de az elsőhöz adottságom, a másodikhoz pedig kedvem nincsen. :)
2013. dec. 4. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.