Nem találok állást, mert túlságosan visszahúzódó vagyok. Mit tehetnék ez ellen?
Több, mint fél éve keresek munkát, de sehová sem vesznek fel, mert nem tudok jó benyomást kelteni egyetlen állásinterjún sem. Megvan a megfelelő végzettségem, az önéletrajzommal sincs gond, de mikor élőben kéne meggyőznöm valakit arról, hogy alkalmas vagyok egy munkára, egyszerűen az arcomba tolul a vér, és dadogok, mint egy h*lye. Már mindent megpróbáltam, tudatosan készülök az interjúkra, igyekszem pozitívan hozzáállni ezekhez a helyzetekhez, de nem bírok semmit tenni ez ellen. Nem volt még olyan interjúm, amin ne közölték volna velem, hogy látják rajtam, milyen ideges vagyok, ami még csak ront a helyzetem. El vagyok keseredve. 25 éves létemre még anyámékkal élek, egy ingyenélő nullának érzem magam. Pedig én tényleg mindent megteszek, pszichológushoz is járok, de egyelőre nem sokat segített. Teljesen ki vagyok borulva, néha már meg akarom ölni magam, annyira kilátástalan ez az egész. Tudom, hogy képes lennék jól végezni a munkám, de egyszerűen nem bírok emberekkel kommunikálni, rettegek az ismeretlenektől, még olyan emberekkel szemben is gátlásos vagyok, akiket már évek óta ismerek, nemhogy egy idegennel, aki azt várja tőlem, hogy 20 perc alatt bizonyítsam be, milyen talpraesett, alkalmas és jópofa vagyok. Egész életemben nem sírtam ennyit, mint ez alatt a fél év alatt, és azzal a pár emberrel szemben, aki kedvel, egyre undokabb és hisztisebb vagyok, mert már úgy érzem, nem bírom tovább, és fogalmam sincs, mit tehetnék.
L
#1. : köszönöm a választ, mindkettő jó ötletnek tűnik.
#2.: Igen, pesti vagyok.
Elmondom miben hasonlítunk:
Pesti vagyok, 23 éves, több mint 6 hónapja munkanélküli, itthon élek a szüleimnél, nagyon rossz érzéssel tölt el ez és nem tudom bizonyítani az interjún, hogy jó lennék a munkakörre, amire éppen mentem. (nem csak kommunikációs irányba nézelődök, hanem más szakmákra is jelentkezek, amit tudom, hogy jól csinálnék...)
Amiben eltérek hozzád képest:
Kommunikációs irányban tanultam, tehát beszélni tudok, izgulni nem izgulok az interjúkon, és azon töröm a fejem, hogy saját vállalkozást kezdek, amiben a kommunikációs tréningektől kezdve, mindenféle hasznos személyiségfejlesztő dolgot fogok tanítani az embereknek, mert azt tapasztalom, hogy a meghirdetett munkára is olyan előadót szereznek, aki nem tud informálóan elmondani 1 oldalnyi szöveget. :\
Szóval ha szeretnéd, szívesen segítek neked, persze csak ha tényleg ki szeretnél törni a helyzetedből.
Igen, volt, egy hónapig a Műegyetem könyvtárában dolgoztam. Ott elégedettek is voltak velem.
Tudom, hogy nem keresett szakma, hogy hogy kötöttem ki ennél, az hosszú sztori, meg nem is nagyon tartozik ide, szóval inkább hagyjuk. De nem is ezért vagyok elkenődve, hanem azért, mert annak ellenére, hogy ez nem egy keresett dolog, azért már jópár helyről visszahívtak, hogy menjek be interjúra. Ott viszont mindig sikerül elvágni magam, a legutóbbi helyen konkrétan köztem és egy másik jelölt között kellett választaniuk, és azért buktam el a munkát, mert nem tudtam előadni magam, és olyan műsort csinálni, ami nekik tetszett. Ennél még az is jobb lenne, ha egyáltalán nem lenne munkalehetőség, mert akkor nem kéne folyton a falba vernem a fejem, hogy ilyen szerencsétlen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!