Ki tudna könnyíteni a lelkemen?
Én is így érzek. És mikor rájövök hogy mennyi gonosz és rossz dolog van a világon akkor rájövök hogy nem lehet ellene tenni, csak ha arra törekszem hogy én ne olyan legyek. És hogy mást nem tehetek csak élvezni kell az életet és törekedni a jobb felé.
Csak ezzel az a baj, hogy magadnak kell rájönnöd. Ha valaki a szádba rágja az se fog segíteni.
Szia!
Hasonló problémám van/volt, régebben rosszabb volt, de még mindig nincs sok reményem az emberiségben.
Ami nekem bevált, az a boldog dolgokon való "túladagolás", és a rossz dolgok kizárása.
Van ez az olal: [link] , ezt szoktam olvasgatni, aranyos történetek vannak rajta, amik visszaállítják az emberiségbe vetett hitem.
Meg ha beleakadok egy negatív gondolatba, például, hogy molesztáltak egy kisgyereket, akkor erőltetem magam, hogy eszmbe jussanak azok a motorosok, akik államokat utaznak, hogy egy érintett gyerek háza mellett őrködjenek, ha a zaklatója még szabad lábon van. Ha eszembe jut egy terrortámadás, a hősökre gondolok, akik rengeteg embert mentettek ki a romokból.
Próbálj meg pozitív dolgokra gondoli, és meglátod, hogy lassan, de biztosan, nem direkt fogsz a pozitív dologra gondolni, egyre önállóbban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!