Feminista! Mit takar a te szemszögedből ez a bizonyos f betűs szó? Mi a véleményetek a feministákról? Te is az vagy? Miért? Történt valami az életedben ami miatt ez lettél?
Az első szó ami eszembe jut: emancipunci!
:D
A századfordulón néhány unatkozó nacccsasszony úgy döntött, hogy egyenrangú lesz. Eredmény: Nők millióit taszították a karrierépítés és a család közötti egyensúlyozás gyönyörébe.
(mert ahogy a munkaerő-piaci kínálat megduplázódott, idővel az árak is ahhoz idomultak - így már muszáj férjnek és feleségnek is dolgozni; miközben a házimunka továbbra is a nő feladata legtöbb helyen)
Utolsó vagyok:
szerintem ezzel a feminizmussal lassan átesünk a ló túloldalára
Olyan ember aki a nő-i egyenlőségért küzd
Ebben az értelemben én is az vagyok pedig Férfi vagyok szóval amíg egyenlőségről van szó addig támogatom viszont amikor valaki már átesik a ló túloldalára és már elveti a sulykot az kifejezetten irritál
Meglehetősen csalóka a kifejezés, mert a nevéből a női nem jut elöször ugye eszünkbe, pedig ez a nemek egyenlőségéről szól. Amikor a mozgalmat elindították, akkor tényleg csak a (az addig nem létező) nők jogaiért harcoltak. Ma már átalakult a két nem egyenlőségéért való kiállásért. Én nem szeretem besorolni magam izmusokba, de a feminizmus közel áll hozzam, mert még mindig vannak olyan országok, ahol karva xar nőnek lenni és a fejlett országokban is érheti és sajnos éri is negativ diszkriminácio a nöket a nemük miatt.
Hehe, jó ez amit az első írt, hogy a nők csak 50 kg-t emelhetnek (nem tudom, hogy ez tényeg így van-e), meg lehet nézni egy kórházban, egy krónikus osztályon (értsd magatehetetlen öregek) az ápolók 98%a nő. És a létszám miatt simán egyedül is mozgatnak akár 80kgot is...
Vagy sztem az is rohadtul undorito, hogy elmész egy újságoshoz és tele van csöcsökkel meg sheggekkel, a blikkben is szexualis tartalmú képeket tesznek, azt ábrázolva, hogy a nők csak a szexre jók. Milyen lenne, ha a mostani mennyiségü meztelen nős újságot szőrösmellkasú, kockahasu pasasokkal raknánk tele? Sztem mindenki meghökkenne.
Szval a lenyeg, hogy az embereket emberi mivoltukban kell ertekelni és nem a nemük alapján.
És nagyon sajnálom, h sokaknak a feminizmusrol az uralkodás jut eszükbe, pedig pont nem erről szól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!