Szerintetek lenne értelme mélyebben foglalkoznom a rajzolással?
Nagyon szerettem rajzolni, de kisebb-nagyobb csalódások miatt tulajdonképpen abbamaradt. egy hülye gondolatmenetemet követve matek spec. osztályt kezdtem, de már megbántam. Nem értem a reál tárgyakat és hiányzik a rajzolás. Jártam szakkörre, de a vártnál máshogy sültek el a dolgok. Nem voltam képes mások előtt kellően megnyílni és egyáltalán rajzolni. Gátlásos, félénk voltam. Önbecsülésem sem igazán maradt. Nem hinném, hogy lenne merszem művészetit kezdeni, de kíváncsi vagyok, hogy szerintetek egyáltalán érdemes-e. Nagyon jól esne, kibeszélni pár dolgot és szükségem lenne pár tanácsra a gátlásaim leküzdéséhez. Nagyon megköszönném, ha valaki meghallgatna, beszélgetne velem és megpróbálna segíteni.
Egy rajzom:
A válaszokat előre is köszönöm!
14/l
szuper! csak bátran mutogasd magad :D nincs mitől félni mások gondolataitól :)
matek amúgy nem rossz a rajzoláshoz, meg művészethez.
Köszönöm szépen a válaszokat és a biztatást is!:)
A digitális rajzolás nem vonz annyira, azt kicsit idegennek érzem. Már kipróbáltam, de nem nyerte el annyira a tetszésem mint a grafit. Nyilván gyakorlás hiányában nem is menne olyan jól, de úgy érzem kár lenne erőltetni, ha nem lelek benne annyi örömöt.
A szüleim büszkék voltak rám és örültek, hogy van egy hobbim, ez azt hiszem most sem változott. Nagyon sokáig ők is támogatták az ötletet a jövőmmel kapcsolatban, de vagy nem gondolták komolyan vagy azóta megváltozott a véleményük. Én tanult, értelmes embereknek nevezném őket, apám szakmákat végzett, anyám óvónő lett, a nővérem pedig diplomát szerzett. Én még nem igazán döntöttem el, hogy mit szeretnék kezdeni magammal a jövőben. Kisebb-nagyobb fellángolások voltak különböző munkák iránt, de még korai lenne megállapodnom egy mellett. Azt tudom, hogy azt szeretnék, ha a gimi után főiskolán/ egyetemen tanulnék tovább. Mondták, hogy nem "baj", ha inkább szakmát tanulok utána mert akkor is a gyerekük leszek, de jobban örülnének, ha kicsit komolyabb céljaim lennének. Nem ellenzik a művészetet, de nincsenek is kibékülve az ötlettel. Az egyik érvük a megélhetés. Én megértem és igazuk is van ezzel kapcsolatban mert egy biztos állás többet tudna nyújtani.
a matek tényleg nagyon jó! csak vedd komolyan, ne mint tantárgyat nézd, ami kötelező. gondolj bele szinte minden forma összefüggésben van valami matematikai struktúrával. meg ha programoznál(ami szintén jó dolog lehet egy művésznek), akkor is nagyon jól jön.
szerintem a digitális vonalat is csináld. mert az egyik megélhetési lehetőség nyilván ez jelenleg egy grafikusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!