Miért kell az embernek többet fürdenie mint az állatoknak?
Én 2-3 naponta fürdök,lelki betegségben szenvedőknél ez előforduló jelenség.Nem adok magamra,réi olcsó cuccokban járok,a hajam slampos,gyakran van erős borostám.
A világ egy felületes ló****,ettől eltekintve nem vagyok rossz ember,de a belső tulajdonságok nem számítanak.
Kifényezett patyolat tisztaságú emberek pedig a nagy büszkeségüktől vezérelve belegázolnak mások lelkébe,például azzal hogy igénytelen állatnak tartják a magamfajtákat.
Na ez a véleményem.
Utolsó, én nem azért fürdök majd' minden nap, hogy a külső világnak megfeleljek, hanem azért, mert k urvára zavar, ha szaglok, és kirohad itthon minden növény.
A kérdésre válaszolva pedig azért, mert ez a természet. Az embernek nincs hosszú szőre, ami távol tartja a baktériumokat a bőrtől, nemiszervektől, szemtől, szájtól, fültől, orrtól, és egyéb testrésektől... Az ember fogékonyabb a fertőzésre, betegségre. Egy fürdetlen, koszos ember hamarabb betegszik meg, mint egy állat, aki úgy lett teremtve (Isten vagy a természet által, ebbe ne menjünk bele), hogy "'igénytelenebb" legyen.
"A világ egy felületes ló****,ettől eltekintve nem vagyok rossz ember,de a belső tulajdonságok nem számítanak."
Mondod te aki szerint CSAK a belső tulajdonságok számítanak (ha nem így gondolnád nem akarnál slampos lenni). Úgyhogy bagoly mondja...
A kérdésre: mert hozzátartozik a kultúránkhoz hogy tiszták és ápoltak legyünk ha van rá mód.
Mondjuk nem hiszem, hogy kellemes lenne, ha annyi élősködőd lenne, mint egy akármilyen más vadon élő állatnak. Ez az egyik oka, hogy többet fürdünk.
A másik meg már tudatos kényszer, egyszerűen nem kellemes, ha valaki koszos, zsíros a haja, testszaga van. Az állatoknál, de még az ősembernél is ez nem volt szempont. Ma már a kultúránk része, hogy tiszták legyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!