Nagyon érdekesek számomra Albert Einstein idézetei. Nektek is?
A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot.
Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.
Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.
Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
Azt nem tudom, hogy a Harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel.
Hogy érted,hogy érdekes?
Furcsának tartod,nem érted,vagy csak szimplán tetszik?
Egyébként rengeteg okos dolgot mondott,amit érdemes átgondolni.
" A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot. " - Ennek egy másik verziója az, hogy: “ A logika által eljutsz A-tól B-hez. A képzelet által eljutsz bárhová. “ - Azt szeretem főképp, hogy ezt az idézetet egy tudós mondta. Nyilván nem azt szemlélteti, hogy a tudás lényegtelen, hanem hogy az emberi elmét szabadon kell hagyni, nem kell általános, földi konvenciók által korlátozni.
“Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket. “ – Adott kontextusban vitatható.
“Azt nem tudom, hogy a Harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. “ – Einstein életrajzából kifolyólag nem meglepő, hogy előrelátott bizonyos dolgokat, mivel munkája során kapcsolatba került a nukleáris fegyverekkel kapcsolatos tervekkel és elgondolásokkal, nyilván innen kikövetkeztette azt, hogy a nukleáris hadviselés radikális hatással lesz az emberiségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!