Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vannak úgy oda az...

Miért vannak úgy oda az emberek azért, ha valami drágább, mert van neve? Szerintem azért drágább, mert jó. Én gondolom rosszul?

Figyelt kérdés

Annyiszor hallottam már, hogy "jajj, csak a nevet fizeted meg! Én azért nem veszek drága neves holmit, mert ugyan azt tudja mint az olcsó, csak nincs rajta, hogy Sony, Samsung, Philips..."

De miért gondolkodik sok ember így?

Jogosan mondják ezt? Most vegyem meg mindenből a legolcsóbb kínai márkás cuccot, és ugyan azt tudja mint a drágább neves japán?

Én úgy tudtam azért drágább, mert jó. Nem a legolcsóbb dolgokból rakják összes így nem fog 1 hónap alatt kiégni egy TV vagy bármi.

De rosszul tudom? Csak én gondolom rosszul?

2013. okt. 16. 17:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Megoszlanak a velemenyek. Van ami dragabb mert jobb, van ami csak egy nev...

Volt egy francia baratom, aki parfumgyarban dolgozott. Abban az idoben meg a motorja is parfum szagu volt ;)

Egyik nap az egyik terembol vitt at a masikba egy nagy uveg edenyt, amiben parfum volt, meghozza Channel 5. De ezt csak azok tudtak akik ott dolgoztak, mert nem volt rairva, hogy Channel 5, mert a kezdeti eloallitasi fazisban volt a parfum ilyenkor csak koddal jelolik az uvegeket. Az uveg lehetett vagy 10-15 literes! A srac pedig elejtette, az uveg eltort a parfum meg ment a levesbe. Mi lett a vege? Meg 2 het mulva is parfumszagu volt a pisije, de amugy semmi, ugyanis amig nem volt benne a Channel 5 dobozban a folyadek, addig nem volt erteke! Legalabbis nem tobbezer penznyi... Ebben az esetben a nevet fizeted meg...

Vettem az ajfonhoz egy extra fulest, hogy legyen a kocsiban is. eBayrol rendeltem, kinai izet, olcsoert (ugyanugy nezett ki mint az almas). Kb. 1 honapig birta :( Ugyanugy hasznaltam mint azt a fulest, amit a telohoz adtak masfel evvel ezelott, ami meg mindig hibatlanul mukodik... Ebben az esetben nem(csak) az Apple nevet fizeted meg, hanem a minoseget is.

Idovel majd kitapasztalod, mi az, ahol a nevet es mi az ahol a minoseget fizeted meg es majd eldontod magadnak, hogy mire van igenyed.

2013. okt. 16. 20:33
 12/15 anonim ***** válasza:

Sajnos mindent kinaiak gyártanak már ,szóval majdnem mindegy mit veszel. Rengeteg noname termékben pont ugyanaz a belső szerkezet van mint egy márkásban, csak ugye nincs ráírva ,de ha szétkapod akkor látható.

Pl dvd-divx lejátszóban nekem egyértelműen az olcsó a nyerő, a márkás az válogat, nem játszik le akármit, a noname -be meg berakok akárhonnét leszedett bármilyen filmet és felismeri..

Gps-ben szintén az olcsó, egyszerű ami bevált, Barkácsgépben mivel csak hobbi szinten kell használnom ,nem ipari célra, szintén tökéletes a barkácsáruházi akciós, hosszú évekig kitart, ha 5év múlva behal, szívfájdalom nélkül kidobom,mert megszolgálta az árát.

Olyan háztartási gép ami végülis csak egy motor és egy kapcsoló meg egy fűtőszál ,műanyag borításban ,ott sem a drágát veszem és eddig nem nyúltam mellé. Ezeken nincs mit elrontani, nekem nem ér többet egy rányomtatott márkanév egy turmixgépen.

De pl a márkás Philips borotva egy kalap kaki.

Mobiltelóban nem vennék másolat kínait ,meg alcatellel is rossz a tapasztalatom , de túlárazott ájfon sem kéne.

2013. okt. 16. 20:39
 13/15 anonim válasza:
Igazából minden kínában készül. Az iPhone is. Egy a különbség a márkás és a gagyi között: A márkásat nyugatiak tervezték nyugati felfogással. A gagyit pedig keleti felfogással, hogy így egyszerűen fogalmazzak. A designban van a különbség. Egyikbe erősebb anyagokat raknak másikba gyengébbet. A jó minőségű márkaneves terméket agyon tesztelik mielőtt kimegy a kedves vevőhöz, a gagyinál mondjuk csak minden 100. terméket. Attól még lehet jó. És sok márkás termék ugyanabban a gyárban készül ahol a gagyi. Nekem van ellenpéldám is: Pl. MP3 lejátszóba csak Benns-t haszálok. kínai márka, árban nem olcsó, de nem is túl drága és kenterbe veri az összeset. Ugyanakkor volt már 15.000 Ft-os Mustang cipőm ami fél év alatt megadta magát, míg az 5 éves U & ME még mindig cipő.
2013. okt. 19. 14:21
 14/15 anonim ***** válasza:
a benns mp3 lejátszóról tudnál linket dobni? :) érdekelne
2013. okt. 19. 14:30
 15/15 anonim válasza:
Www . Benss . Net
2013. okt. 20. 04:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!