Mire érdemes gyüjteni pénzt?
Egy kisebb ingatlan. Olyan helyen, ahol ki adhatod albérletbe, ha neked nincs szükséged rá, mert van hol laknod.
Évek óta kiadom, mert bankban felháborító, hogy kivettem egy bizonyos összeget, és levonták a kezelési költséget.
Nekem lett kevesebb pénzem, mint amikor beraktam.
Debrecen sem rossz. Sok a diák.
Egerben is nagy pénzért kiadhatod, de ott drága megvenni is.
Több éve kiadom albérletbe, csak 1szer lakták le.
Ismerősnek, vagy ha ismerős ajánlja, úgy adom ki.
Két évente elengedek 1 havi lakbért, hogy újra tapétázzák,
vagy amit szükséges. 5 év után most voltam elősször megnézni, nem zaklatom őket.
Egy hibát nem találtam! Nem is kerestem, de feltünt volna, ha lelakják. Árát már visszahozta.
Az albérlet rizikós. Ha bejelntve/leadózva csinálod, akkor a 6 milládból még 3 sem marad.
Arról nem is beszélve, hogy az albérlő lelép/leéli/nem fizet. Sok probléma, sok idő, tapasztalatból írom, de szerencsével jó biznisz is lehet.
Az üzlet is kockázatos, de azt mondják, aki mer az nyer. A lényeg, hogy akármibe vágsz bele, szakmailag pontosan járd körbe a témát.
Nos, szerintem amúgy lakás a mai világban nem feltétlenül kell. Haladunk a nyugati minta felé, ahol az albérletben élők száma növekszik, de ha mégis lesz annyi pénzed, hogy hitel nélkül, vagy kevés hitellel tudsz venni egyet, akkor azért az nem rossz dolog. Normál esetben fölfelé megy az ingatlan ára, csak most van egy mélypont, de pontosan ezért nagy hasznot tud húzni az , aki most vásárol több ingaztalant, később meg eladja.
Autó kell. Ha teheted, akkor válassz olyat, ami kedvedre való, ha ilyen ütemben teszel félre, nem lesz gond, sem a az autó vásárlással, sem a lakás vásárlással.
Ezenfelül, amire érdemes szrintem költeni az utazás. Mi értelme az életnek, ha agyondolgozom magam, de audival megyek a munkába meg vissza. Akkor inkább legyen egy normál állapotú pl. fordom, de évente kétszer-háromszor minőségi nyaralásra/kirándulásra jussak el.
Arany sem hülyeség, de majndem mindegy, hogy a pénzt tömöd a párnahuzatodba, vagy az aranyat.Hosszú távon kell egy cél, hogy mire gyüjtöd.
De a lényeg, hogy fiatal vagy, most alapozd meg a jövőd, amíg teheted, és amikor eljön az idő , hogy családot válalj, akkor hatalmas előnyöd lesz a kifizetett ingatlanoddal és autóddal.
Mit dolgozol, és mennyit, hogy ennyit lehet keresni? (ha nem vagyok indiszkrét)
Utanzni így is sokat utazok a munkámból kifolyólag. Meg egyébként idén nyáron is voltam nyaralni egy hetet Balatonon.
Arra gondoltam mèg, hogy földet veszek és kiadom bérbe. Igaz ehhez nem értek, de majd utánajárok.
Svájcban dolgozom amúgy. Itt egy kicsitt jobban fizetik az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!