Mennyire fontos számotokra a név?
Nem tudom ti hogy vagytok vele de ha valakinek jobb szebb neve van azt hamarabb kiszúrom ilyen ismerkedős oldalon mint egy nem jó nevűt.
Például ha van 2 ugyanolyan nő akkor a szebb modernebb hangzatosabb nevű lapját nézem meg.
Ez miért van így?
Viszont ha személyesen ismerem meg van hogy nem is kérdezem a nevét meg csak mikor már órák óta beszélgetünk. És utána nemzavar még ha csúnya neve van se. Tudomásul veszem és nem szőrözök rajta.
Vannak köztetek olyanok akik nincsennek megelégedve a nevükkel?
Nekem nem szempont a név, bár találkoztam már vicces és ciki nevűekkel is.
A sajátom nem tudom mennyire modern, de biztos hogy egyedi, ilyen névvel csak a mi családunk él MO-n, egyébként Lengyel nemesi család voltunk anno, innen a családnév is.
Szerintem a név nagyon fontos. Nem csak a cikkek nevei, de az emberek nevei is nagyon fontosak. Én sokáig azért nem tudtam beilleszkedni egyetlen társaságban, mert játékot űztek a nevemből. Utálom a nevemet, de megváltoztatni nem akarom, mert a szüleimtől kaptam. DE, ha regisztrálok oldalakon, ahol kell a család és a keresztnév, akkor nem a valódi nevemet adom meg.
...
Nekem egyszerű vezetéknevem van, de a keresztnevem nagyon különleges.
Érdekes, de eddigi tapasztalataim alapján csak előny származott belőle. Főleg párkapcsolati szempontból.
Mivel különleges, így gyorsabban/könnyebben megjegyeznek, arról nem is beszélve,hogy nagyon sokszor megkaptam már, hogy illik a személyiségemhez.
Kérdező írta, hogy nála mennyire befolyásolja a név a párválasztást. Barátnőm tudatosan rájátszik erre: ha egy szimpatikus pasi megy oda hozzá,akkor az én nevemet használja, ha kevésbé vonzó a férfi,akkor egy átlagost. nevet.
Semennyire. A névnek - bizonyos kirívó kivételektől eltekintve - semmi jelentősége nincs.
Kirívó kivétel alatt a "cikis" neveket értem, pl. Végh Béla stb. Az ilyen emberekkel szemben sem vagyok előítéletes, van pár fura nevű ismerősöm, akikkel nagyon is jóban vagyok, csak megjegyzem magamban, hogy szegény, micsoda neve van.
A modern, divatos nevek nekem nem tetszenek. (Melodi, Melánia, Dzsenifer, Renátó stb.) Etnikumtól függetlenül erőltetettnek és gáznak tartom őket, de mivel a viselőik többsége még kisgyermek, inkább a szülők vonatkozásában jegyzem meg magamban, hogy ej, micsoda ízlés.
Ettől persze még lehetek jóban velük, csak a saját gyerekemnek az biztos, hogy soha az életben nem adnék ilyen nevet.
Szerintem a hagyományos, átlagos nevek a legszebbek.
Nem a legfőbb szempont,de ismerem magam és ha mondjuk egy Kincsővel,vagy Felhővel,vagy Eperkével jönnék össze,akkor tudom,hogy becéznem kéne :D
Nekem elég ritka nevem van,de örülök neki,mert imádni szokták :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!