Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valaki? Nem tudok tanulni.

Valaki? Nem tudok tanulni.

Figyelt kérdés
Nem tudok koncentrálni a tanulásra. Mikor leülök megcsinálni a házimat könnyen túljutok az irásbeliken, de mikor tanulni kéne már nem tudok figyelni. Elterelődik a gondolatom. Pedig ebben az évben már ideje lenne változtatnom valamit, mert januárban írom meg a felvételit. Közrejátszik még az is, hogy d. u.5-6 fele hazajön az apám a munkahelyéről és mindig idegesít, ezáltal már végképp nem tudok figyelni és otthagyom a tanulást. Valakinek van valami ötlete, hogyan tudnék koncentrálni? Ja és van amikor d. u.3-kor érek csak haza mert suliban előkészítőn vagyok. És mellette sportolok is és van, mikor csak kb.2 órám van tanulni.

2013. szept. 26. 20:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak olvasd el. Sokszor. Ennyi. Meg próbáld meg elképzelni a dolgot,ne megtanulni akard hanem megérteni a dolgot :D Ha megértetted az már jó :D
2013. szept. 26. 20:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen. Ezzel az a baj, hogy nem tudok következtetni dolgokból. Órán meg csak vázlatokat írunk. És van mikor órán se értem már miről van szó. Régen az egyik barátom ült mellettem, aki mindig elmagyarázta nekem és egyszerűen mondta el ugyanazt amit a tanár is. Csak ültetés volt és így már nem tud segíteni.
2013. szept. 26. 20:25
 3/10 A kérdező kommentje:
De azért köszönöm:)
2013. szept. 26. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Attol meg hogy nem o ul melletted meg megkerheted hogy mondja el neked.. En is nyolcadikos vagyok de par tantargynal csak a magolas segit sajnos :/
2013. szept. 26. 20:35
 5/10 A kérdező kommentje:
A szünetekben nincs erre idő, suli után meg ő se nagyon ér rá. Van amikor együtt tanulunk de ez elég ritkán van. Köszönöm neked is:)
2013. szept. 26. 20:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Húzd alá a lényeget színessel vagy színezd ki a szöveget. én kb csak így tudok tanulni, mert másképp nem birok odafigyelni. Németből amikor szituációkat tanulok kis lapokra ráírom és fürdés közbe szoktam megtanulni. Az is sokat segít ha kiírod közben is jegyzed.lefekvés előtt olvasd át az anyagot, akkor jobban rögzül. Nem tudom, hogy milyen tantárgy amit nem értesz, de könyvetek nincs? vagy neten utánanézhetsz hátha érthetően le van valahova írva..:)
2013. szept. 26. 21:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Egyébként neten vannak ilyen pover pointos dolgok,amik egész jól összefoglalják a lényeget. Én is onnan tanultam most töri TZ-re.
2013. szept. 26. 21:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Van könyvünk csak a tanár úgy kéri amit a füzetbe írunk. A könyvben meg máshogy van megfogalmazva és azt nem fogadja el ( ezek pl. a föciből az országok gazdasága/ éghajlata stb. ; a biosz. most abból az emberi testet fogjuk tanulni, és bioszból csak az ment amikor az állatokról tanultunk, a többi az sose ment jól; a kémia, amit sose értettem; a fizika; nyelvtanból meg olyan tanárunk van aki azt hiszi mindenkinek jól megy az anyag és amúgy is unalmasan tanít ; és töriből meg csak a 6.os anyag maradt meg, mert akkor jó tanárunk volt. A matek meg az angol az úgy ahogy megy, irodalomból is nagyjàból jó vagyok de a többi az nem köt le. Meg nekem meg még pár oszt.társamnak nem lehet beleírni se kiemelni kihúzóvalsemmit sem mert ingyen kaptuk. De nagyon szépen köszönöm:) majd füzethez használok majd kiemelő filcet. :)
2013. szept. 26. 21:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Úgy tanuld meg, mintha másnap el kellene magyarázd egy barátodnak, nekem ez segített.
2013. szept. 26. 22:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem:) köszönöm szépen mindenkinek!
2013. szept. 26. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!