Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sokszor veszekszek az edes...

Sokszor veszekszek az edes anyammal! Mit tegyek hogy ezt elkeruljem?

Figyelt kérdés
Legalabb havonta 1 szer biztos , hogy veszekszek edesanyammal de nagyon durvan. Allandoan ocsaroljuk egymast sokszor mond ram csunya dolgokat de en sem vagyok artattlan. Szinte hobbi neki az hogy felidegesitsen es akkor kiabaljak es akkor van miert buntetnie. Az iskolaban is az eredmenyeim eleg jok tehat ez miatt nem hiszem hogy baja lenne. Viszont a szuleim elvaltak mar lassan 6 eve es allandoan mikor veszekszunk felhozza azt h " olyan vagymint apad " meg folyton edesapamat is ocsarolja. Mit tegyek , hogy ezeket a problemakat megelozzem? Kerlek segitsetek 15/F

2013. szept. 24. 21:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Több dolgot is tehetsz.

Az első és egyben a legfontosabb, hogy fogadd el a működését, lereagálásait.Kialakultak őbenne bizonyos reakciók, megszokásból reagál le helyzeteket, mindezt az őbenne kialakult beidegződések miatt teszi.

Tehát az első az legyen, hogy ezt megérted, hogy bármikor hasonló helyzet adódik, te már ezt tudod, és nem fogod úgy magadra venni.Nem akarod majd magadat, a te nézőpontjaidat annyira védeni, mert tudod, hogy azért mondja mert ő így látja, a benne kialakult nézőpont szerint.

De attól ezt még el lehet fogadni.

A második amit tehetsz, hogy saját magadat is megérted.

Amikor édesanyád mond valamit ami okot adna neked a vitára, akkor jusson eszedbe, hogy nem feltétlen a múltból kiindulva kell reagálnod.Azért vitázol vele, mert megszokásból ugyanúgy reagálod le a helyzetet a múltból kiindulva, a benned kialakult szempontból kiiindulva.

Ne csak azt nézd, hogy mit mond édesanyád!

Azt is nézd, hogy ki mondja!Mint embert is vedd észre!

Őneki is megvan az élete, a problémái, a saját kis világa.

Sokszor az emberben felhalmozódott feszültség, a legkissebb ürügyre is előjöhet.És kész a vita.

Szóval ezt is tudatosíthatod magadban, és sokkal megértőbben fogod lereagálni a legközelebbi helyzetet.

Lehet, hogy édesanyád a már megszokott módon kezdi el a mondandóját, mert már beazonosított téged egy múltbéli reakcióddal.

Ha így lesz, fogadd el, mert eddig ez volt, de ez már a múlt!

Neked a jelenben kell őrá regálnod, a múlttól függetlenül, megértve az ő működését és elfogadva azt!Így higgattabban fogsz tudni reagálni és előbb utóbb már nem fog téged beazonosítani az eddigi vitáitok által tapasztalt reagálásaiddal.

2013. szept. 25. 10:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szepen a hasznos valaszodat.
2013. szept. 25. 15:24
 3/5 anonim válasza:

Nekem ez megy mindennap. Csinald ezt csinald azt. Eleg sokat dolgozom es a szabadnapjaim alkalmaval anyam mindig lecsapram h ide kell menni, bekell vasarolni. kell neki cigi meg ilyen kaja olyan mert o most pont azt kivanja.. hozza teszem en vagyok a kereso ember. beszeltem vele normalisan mint ket felnott de csak a maga igazat hajszolja, mitsem torodve azzal h 20-on eves vagyok es a szorakozas helyett (amit sokaig nem bantam, de most mar par ev utan kicsit azert..nah)neki ugralok es csinalok mindent.. az elejen mikor elkezdte meg nem volt gond. aztan egyre tobbet akart.tobbet es tobbet.. mondtam neki h neharagudjon de nekem is kell pihi mert elegge faradt vagyok. erre o: persze mert te sose csinalsz semmit...Parancsolj??? Semmit??? khmmm... jah meg h nekem konyorogni kell meg h ertsem meg ot h neki milyen nehez otthon ulni es parancsolgatni h ki mit csinaljon.. persze mondtam megertem(meg ha nem is) de o hol ert meg? soha nem kerdezi mivan velem csak h neki mi kell.. naprol napra egyre jobban fusztral.. en nagyon csalad parti vagyok/voltam de mar en se tudom.. minden reggel delutan vagy este haza jovok es kezdi h ezt nem csinaltad meg, azt meg kene csinalni, nem hoztal cigit? mondtam neki h anyu kerlek most ertem haza..lecci hagy egy kis nyugit.. erre de hat ezt se csinallod meg azt se ...es ordit amitol nekem is felmegy a pumpa.. ez megy MINDENNAP!!! kivetel nelkul...felek h tonkre megyek benne es csak menekulni fogok ezzel magara hagyva testvereimet mert egyszeruen anyam kispecizett maganak...hogy tudom vele megertetni h en is erzo ember vagyok aki nem birja ezt sokaig?? felek olyan dolgot teszek magammal a sok elfolytott fajdalom miatt amit begbannek.. jah az en szuleim is elvalltak es anyukam is azzal jon mindig h az apam tonkre tette az eletet meg h ocsem ugyan olyan mint apam... nem tudom mi tevo legyek. Sokszor probaltam beszelni vele. Nagyon sokszor de semmi haszna nem volt meg eddig. :(

Es kerlek ne gyertek a beidegzodessel mert mi kulfoldon lakunk azert h anyam vegre nyugiba legyen mert utalt Mo.n lenni. Semmi se valtozott csak nem beszeli a nyelvet ami meg egy ok arra h engem ugraltasson, de ha valami surgos neki es en epp dolgozom..erdekes megtudja csinalni.

azert van itt mert en azt akartam h jobb legyen neki. Lehet hiba volt?? segitsetek kerlek hatha meg van remeny hogy megertse.

elore is koszonom tanacsaitokat.

2014. jún. 7. 14:11
 4/5 anonim ***** válasza:

3-as.

Amennyiben szereted édesanyádat, ezt érezni fogja akkor is, ha kicsit lazábbra veszed a dolgokat.Mégis mit kér mit tegyél?Ne vedd ennyire magadra, ha valamit számonkér rajtad..A saját életedet is élned kell!Szeresd továbbra is, csak annyit változtass, hogy lazábbra veszed a dolgokat.

Egyszerűen megszokta a helyzetet.Te pedig szintén nehezen változtatsz, mert nem akarod megbántani sem.

A megoldás csak az lehet részedről, hogy te változtatsz.

Több időt szánsz magadra, a dolgaidra, és mindezt úgy próbálod tenni, hogy közben figyelsz azéřt édesanyádra is.

A saját életedet kell élnedl!A lényeg talán abban áll, hogy mennyire tudod mindezt szeretettel véghez vinni.

Azt, hogy édesanyád észrevegye magát..Azt nem várhatod el.De egy szeretetteljes ember, mindig jó tükör.

Először kicsit fogadd el a helyzzetet, azután kezdd el érezni saját szabadságodat, ami mindig ott van veled.

Majd a besokallás érzése, lassan átalakul, és megerősödésed fogja édesanyádat változásra sarkallni.A nyugalmad,a szabadságod, a szereteted, és a lazaságod.

2014. jún. 8. 00:22
 5/5 anonim válasza:
Nagyon koszonom a tanacsodat eleg meggyozonek tunik. Megprobalom..bar ez hulyeseg mert csinalni fogom :) pozitiv kezdesnek tokeletes.. NAGYON KOSZONOM!! :)
2014. aug. 11. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!