Mettől meddig terjednek a transznemű diákok jogai Magyarországon? Mit tehet egy transznemű tanuló, mivel védekezhet stb. elsősorban általános és középiskolákban?
:)))Bárcsak cipekedni kéne! Én lennék a legboldogabb ember a földön:)
Najó a helyzet az, hogy alkalmi ruha kellene a szalagavatóra, és nem akarok szoknyát felvenni. Az ofőmmel meg nem tudom megértetni, hogy nem egyszerűen csak abban vagyok más hogy pl. nem szeretem a rapet vagy nem tetszik a huppirózsaszín. Ennyi
Ez egy egyszeri alkalom, túlélhető.
Én először azt hittem, hogy az a kérdés lényege, hogy egy transznemű diák melyik WC-t használhatja? A fiú WC-t, vagy a lányt?
ÉS melyik öltözőt tesi óra előtt?
Ezek nálad nem jelentettek problémát?
nem hiszem, hogy nagy problémát kelle, hogy jelentsen, ha most felveszed a szoknyát, mint a többi lány. ez csak egyszeri alkalom. :)
nem hallottam róla, hogy a transznemű diákoknak különböző jogai lennének, mint a többi diáknak. egy nem nyugati országban nehéz ezt elfogadni.
ha lányként tekintettek rád eddig is, egyszerűbb ha felveszed a szoknyát. Nem fogják érteni miért és amit nem értenek az emberek arra ráfogják, hogy az illető "hisztis" "finnyás" "beképzelt" stb.
átéltem az eseted, bár nekem "csak" annyi testi hibám volt anno általános 8.ban, hogy semekkora mellem nem volt.
Most, egy női szabású feszes inget egy totál lapos, fiús testre felvenni elég érdekes. Győztem évekig takargatni hogy milyen félresikeredett vagyok, az öltöző külön beugrójában öltöztem egyedül stb.
aztán azt csináltam hogy 2 mérettel nagyobb inget rendeltem és mikor elérkezett az esemény, már nem tudtak mit csinálni :) azt mondtam hogy szerintem így vagányabb, hogy bő rajtam és kész.
De te is megteheted: ha ilyen erőszakos a tanár, hát egye f.ne azt a pénzt, megrendeled, aztán mégsem abba mész és kész. Beesel az utolsó pillanatban nadrágban, hát mit tud csinálni :)
Én a helyedben kikérném a véleményét az iskolapszichológusnak, vagy más módon jutnék alkalomhoz, h eszmét cseréljek egy "ingyen" pszichológushoz. Pl házi orvos el tud irányítani ilyen fajta ingyenes lehetőséghez. a pszichológus a vonatkozó jogokról is tud felvilágosítást adni, vagy ha kapásból nem, akkor köteles jogi szakembertől megérdeklődni.
Ez azért is jó lenen neked, mert nem egyféle esetben fogod tudni használni az infót.
Szerintem ez téged is erősítene. Ha valóban transznemű vagy, akkor azt tudod te is, hogy amíg nem kezded el az "átalakulást" addig elkell sok mindent viselned. Munkahelyen megfelelni...stb
Sok önuralom és türelem, nem árt szoktatni magad ehhez.
Tanárnéni/tanárbácsi nem fog tudni mit kezdeni vele. Inkább maradjon a te titkod.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!