Mi történik, ha valaki meghal?
Az előbb láttam egy kérdést, hogy "biztosan van-e lelkünk?". Na ebből pattant ki nekem, hogyha reálisan nézzük a dolgot, vagyis hogy nincs olyan, hogy lélek ami testből testbe szál, élteket él és nem emlékszik, hanem egy ember van, szervekkel, aggyal és gondolkodik, akkor mi történik, ha meghalunk? Mégis hová tűnünk? Mert mégiscsak úgy tűnik, hogy van lelkünk, ami ebbe a testbe van zárva és az halhatatlan. De reálisan meg csak a testünk van, ami megszűnik működni, mi meg nem tudunk nélküle élni.
Érti valaki ezt?:D Nem lett egy kicsit zavaros?
Szóval mit gondoltok erről?
Apám egyszer meghalt. Infarktusa volt, megállt a szíve, de szerencsére visszahozták.
Nem tudom, hogy amit mondott elhiggyem-e neki, mert volt már, hogy füllentett, de mikor mondta elég komolynak hangzott. Azt mondta, hogy egy ablaknál állt, nézett ki és galambokat látott.
Ez olyan, mintha a mennyországba lett volna.
Mondom, ha hazudok, ő általa teszem, bár tényleg őszintének tűnt. Erről még faggatom majd, mert engem jobban érdekel, hogy mit érzett, milyen volt az a pillanat mikor meghalt.
Jó, egyszer úgyis mindenki megtudja, én is, csak szeretném tudni, hogy mégis mi történik, mire számítsak. Ne nem mintha bárki is tudná, hogy milyen meghalni ha még él... Ne és megint belekeveredtem..:D
" hogyha reálisan nézzük a dolgot, vagyis hogy nincs olyan, hogy lélek ami testből testbe szál, élteket él és nem emlékszik, hanem egy ember van, szervekkel, aggyal és gondolkodik, akkor mi történik, ha meghalunk? " - Erre alapszik az ateizmus: halál után nem történik semmi. Az egyéni tudat megsemmisül a testi halállal együtt és nincs lélek, amely további folyamatot biztosítana a létezésnek.
" Mert mégiscsak úgy tűnik, hogy van lelkünk, ami ebbe a testbe van zárva és az halhatatlan. " - Épp ez az, hogy hivatalosan nincs elfogadott bizonyíték arra, hogy van lélek. Egyéni vélemény/hozzáállás/hit kérdése az, hogy adott ember hisz-e a lélekben vagy sem.
" De reálisan meg csak a testünk van, ami megszűnik működni, mi meg nem tudunk nélküle élni. " - Az, hogy a test megszűnik működni a halál után, egy bizonyított tény, ezt nevezik biológiai halálnak. Azt, hogy az életet ki hogyan fogja fel, az már egy másik kérdés. Biológiai szempontból a test működése nélkül nem tudunk élni, viszont spirituális megközelítésből a lét nem csak a biológiai életet jelenti, hanem egy állandó/örök/megsemmisíthetetlen folyamatot, amely teljes mértékben hitfüggő feltételezés, ugyanis ennek az ötletnek a bizonyítása vagy megcáfolása egy olyan állapotot feltételezne, amelyre nem lehet szert tenni az élet során, ugyanis ez volna a „ halál utáni élet „ , amelynek a nevében van, hogy csak azután tapasztalható meg, amiután valaki elhagyja a földi életet.
A vallások épp erre a kérdésre alapszanak, ugyanis ha létezne egy konkrét, vitathatatlan és garantált válasz, akkor nem volnának buddhisták, katolikusok, ateisták, hinduisták, stb. – Ezek a vallási irányzatok mind azért léteznek, mert az emberek hinni akarnak valamiben vagy épp nem akarnak hinni valamiben, végtére is ez egy olyan téma, amely az emberi elmét már ősidők óta nem hagyja nyugodni, ugyanis természetünkből eredően nem érzünk biztonságot olyan tereken, ahol rájövünk, hogy tulajdonképpen semmit sem tudunk biztosra- a vallás épp ezt a biztonságérzetet adja meg azoknak, akik bele akarnak kapaszkodni valamibe ( ezt nem vallás-reklámnak szánom amúgy, csak leírtam a tényeket ).
Áá értem. Szóval senki nem tudja, de bárki hihet abban, hogy halál után élünk, vagy mennybe jutunk, vagy új életünk lesz új testben emlékek nélkül vagy épp teljesen megszűnünk.
Csak olyan lehetetlen elképzelni, hogy teljesen megszűnünk. Szóval most biztosra érzi mindenki, hogy él és ott van, aztán egyszer csak nincs. Ez olyan fura...
Köszönöm a választ!:)
# 6 - Pontosan, ahogy írod.
Én sem vagyok vallásos amúgy, de ettől függetlenül hiszek abban, hogy bármi lehetséges.
Nem vagyok egyik irányzat elkötelezettje sem, nem ábrándozok Paradicsomról vagy Nirvanáról, de nyitott vagyok azt gondolni, hogy végtelen lehetőségek univerzumában élünk és számos olyan dolog van, amit még nem tudunk, ezért értelmetlen, hogy korlátoltak legyünk.
"mi történik, ha meghalunk?"
A tested bomlásnak indul és szépen elrohadsz. Kivéve, ha hamvasztást kértél, vagy ha hegymászóként egy bazinagy hegy fagyos lankáin veszíted életed.
"Mégis hová tűnünk?"
Ahová a kiradírozott betűk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!