Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A vezetékneven miatt már...

A vezetékneven miatt már többen cigány származásúnak hittek/gondoltak, pedig egyáltalán nem vagyok az, és nem is nézek ki úgy. (? )

Figyelt kérdés
Csorba a vezetéknevem, és tudom, hogy vannak cigány viselői is ennek a családnévnek, de az biztos, hogy nekem nincsenek ilyen származású őseim, rokonaim. Nagyon zavaró tud lenni, hogy alaptalanul elítélnek csupán a nevem miatt, amikor nem is nézek ki "közülük valónak", és a viselkedésem sem olyan.
2013. szept. 20. 12:22
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Hát a "Csorba" aztán nem olyan név

Még irodalmár is van ezzel al névvel

"Csorba Győző". Teljesen magyar szó

2013. szept. 20. 12:39
 12/36 anonim ***** válasza:

Honnan veszik egyesek

Mióta volna ez a név nem magyar

2013. szept. 20. 12:40
 13/36 anonim ***** válasza:
van Csorba ismerősöm és nem roma ... namármost, ha nem is nézel ki cigánynak, akkor miért problémázol ezen?
 14/36 anonim ***** válasza:
Nekem ez a név abszolút nem tűnik romásnak. De ha valóban negatív megkülönböztetésben van részed általa, akkor érdemes elgondolkodni a névváltoztatáson.
 15/36 A kérdező kommentje:

12:40

Azért "problémázom" ezen, mert ki nem állhatom a cigányokat, és nem szeretném, hogy véletlenül is annak gondoljanak. (Pszichésen sem vagyok egyébként rendben. )

2013. szept. 20. 12:44
 16/36 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy számotokra nem hangzik romásan.

Igen, már gondolkodtam a névváltoztatáson is.

2013. szept. 20. 12:45
 17/36 anonim ***** válasza:

1. Ha teheted, akkor változtasd meg a neved.

2. Ne foglalkozz azokkal, akik ilyesmiért lenéznek/gúnyolnak téged. Az ilyen idiótákkal tele van a világ, az egyetlen amit tehetsz az az, hogy emelt fejjel végzed a dolgod és nem hagyod, hogy lehúzzanak téged az ő szintjükre.

2013. szept. 20. 12:53
 18/36 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tehetem, szüleim nem egyeznek bele.
2013. szept. 20. 12:54
 19/36 anonim ***** válasza:
egy Csorba vezetéknevű embert ismerek, osztályvezető főorvos.nem roma. de a neve alapján sem hittük annak sosem.
2013. szept. 20. 12:56
 20/36 anonim ***** válasza:
" Pszichésen sem vagyok egyébként rendben. " - Ezt amúgy hogy értetted ?
2013. szept. 20. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!