Mi az hogy ikszdé?
Figyelt kérdés
A gyrmekeimtől, nem eccer halom hogy ikszdé. Ez most mit jelenet? Tudom hogy vannak ilyen szelng nyelvek, amikhez már szertinem külön nylevizsga kell hogy valaki megértse, de én nem értem ezeket a dolgokat. Ha valaki tud nekem segíteni megköszönném. És azt is megköszönném ha valaki mondaná, hogy ezt miért mondaják olyan sűrűn?2013. júl. 28. 21:22
1/11 anonim válasza:
Nézd meg jól... úgy néz ki mint egy smiley ;)
XD
2/11 A kérdező kommentje:
Micsoda???
2013. júl. 28. 21:25
3/11 anonim válasza:
Az X a szeme, a D a szája. Így sem esik le?
4/11 anonim válasza:
Hát, az írásod nem semmi. Nemcsak hogy tele van elütésekkel, de helyesírási hibákkal is! eccer???
5/11 anonim válasza:
Ikszdé= xD nevetést röhögést kifejező smiley (hangulatjel) írásba szoktuk alkalmazni nem "szleng"-ként szóban.
6/11 anonim válasza:
látod azt leírva hogy xD
Nos, hogyha elfordítod 90 fokkal jobbra, akkor egy ilyen mosolygós fejet kapsz mint ez:
az X a szeme, a D a szája
7/11 anonim válasza:
A hangulatjelek ("emotikonok", azaz emoticons: az angol emotion, hangulat szóból ered; vagy "szmájli" azaz smiley: az angol smile, mosolyog szóbol) az (Internetes) írásos kommunikációban nyomtatott karakterekkel - amelyek egy emberi arcot formálnak - fejezik ki a kommunikáló fél hangulatát.
Az XD az "őrült röhögésre" utal, amikor úgy nevet az ember hogy a szemeit összeszorítja. Ennek a két karakternek a kiejtése: "ikszdé" - ez ment át a beszélt nyelvbe.
Olvasnivaló: [link]
:)
8/11 anonim válasza:
Hagyjuk ezt! Sajnos a magyar nyelv egy idő után teljesen el lesz csúfítva, mindenféle külföldi kódnyelvvel. Aki boldog, az ilyen jelek nélkül is ki tudja magát fejezni az interneten írás közben.
9/11 anonim válasza:
Legrosszabb benne az, hogy a média még buzdítja is az embereket, hadd csinálják ezt, hadd fényképezzék magukat a tükörben! Az nem baj, ha fényképezi magát és közben pózol. Szerintem meg baj, elég baj.
10/11 anonim válasza:
Még jó, hogy a mondatuk után is a valóságban nem mondják utánna: -Nem meg mondtam, xd! Mert akkor már tényleg baj van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!