Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi az hogy ikszdé?

Mi az hogy ikszdé?

Figyelt kérdés
A gyrmekeimtől, nem eccer halom hogy ikszdé. Ez most mit jelenet? Tudom hogy vannak ilyen szelng nyelvek, amikhez már szertinem külön nylevizsga kell hogy valaki megértse, de én nem értem ezeket a dolgokat. Ha valaki tud nekem segíteni megköszönném. És azt is megköszönném ha valaki mondaná, hogy ezt miért mondaják olyan sűrűn?
2013. júl. 28. 21:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%

Nézd meg jól... úgy néz ki mint egy smiley ;)

XD

2013. júl. 28. 21:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Micsoda???
2013. júl. 28. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Az X a szeme, a D a szája. Így sem esik le?
2013. júl. 28. 21:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az írásod nem semmi. Nemcsak hogy tele van elütésekkel, de helyesírási hibákkal is! eccer???
2013. júl. 28. 21:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ikszdé= xD nevetést röhögést kifejező smiley (hangulatjel) írásba szoktuk alkalmazni nem "szleng"-ként szóban.
2013. júl. 28. 21:28
 6/11 anonim ***** válasza:

látod azt leírva hogy xD

Nos, hogyha elfordítod 90 fokkal jobbra, akkor egy ilyen mosolygós fejet kapsz mint ez:

[link]

az X a szeme, a D a szája

2013. júl. 28. 21:38
 7/11 anonim ***** válasza:

A hangulatjelek ("emotikonok", azaz emoticons: az angol emotion, hangulat szóból ered; vagy "szmájli" azaz smiley: az angol smile, mosolyog szóbol) az (Internetes) írásos kommunikációban nyomtatott karakterekkel - amelyek egy emberi arcot formálnak - fejezik ki a kommunikáló fél hangulatát.

Az XD az "őrült röhögésre" utal, amikor úgy nevet az ember hogy a szemeit összeszorítja. Ennek a két karakternek a kiejtése: "ikszdé" - ez ment át a beszélt nyelvbe.

Olvasnivaló: [link]

:)

2013. júl. 28. 21:42
 8/11 anonim ***** válasza:
40%
Hagyjuk ezt! Sajnos a magyar nyelv egy idő után teljesen el lesz csúfítva, mindenféle külföldi kódnyelvvel. Aki boldog, az ilyen jelek nélkül is ki tudja magát fejezni az interneten írás közben.
2013. szept. 9. 23:31
 9/11 anonim ***** válasza:
40%
Legrosszabb benne az, hogy a média még buzdítja is az embereket, hadd csinálják ezt, hadd fényképezzék magukat a tükörben! Az nem baj, ha fényképezi magát és közben pózol. Szerintem meg baj, elég baj.
2013. szept. 9. 23:33
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
Még jó, hogy a mondatuk után is a valóságban nem mondják utánna: -Nem meg mondtam, xd! Mert akkor már tényleg baj van!
2013. szept. 9. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!