Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldi városnevek keresztnév...

Külföldi városnevek keresztnévként?

Figyelt kérdés
Tudnátok mondani példákat? Pl London, Chelsea, Sydney vagy Brooklyn mind egy-egy keresztnév. Ehhez hasonlóak?

2013. júl. 15. 01:13
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :)
2013. júl. 15. 15:48
 12/25 anonim ***** válasza:
20%

Képzeld, volt egy ember, akit pl. George Washingtonnak hívtak. Kemény, mi?

2013. júl. 15. 22:16
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld ebben az esetben a Washington vezeték és nem keresztnév. Kemény mi?
2013. júl. 16. 00:03
 14/25 anonim ***** válasza:
23%
"Tényleg van olyan név" Ne gyere azzal, hogy a kérdező keresztnevet kért. Én a te kommentedre reagáltam, és abban szó se volt keresztnévről.
2013. júl. 16. 00:23
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a kérdés keresztnévről szól, ezért gondoltam van annyi eszed, hogy felfogod, arra értettem.
2013. júl. 16. 00:35
 16/25 anonim ***** válasza:
32%
Fogalmazz egyértelműen, és nem kell a megérzéseidre hagyatkoznod. :)
2013. júl. 16. 01:09
 17/25 anonim ***** válasza:

Hogy a Bagdad keresztnév létezik-e, azt nem tudom. Van viszont egy ismerősöm, akinek Bardadi a kereszneve.

A Columbia létezhet, hiszen kb. galambot jelent, és Kolombus Kristófra is emlékeztethet.

Washington Amerikában elág elterjedt keresztnév, különösen az afro-amerikaiaknál.

Egyébként, kedves kéerdző, teljesen normális, hogy a város- ország- sőt földrésznevek is (ld. Amerika az Amerigo - Imre - Vespucci) lehessenek keresznevek, hiszen ezek legtöbbjét élő, létező, vagy mitológiai személyekről nevezték el. (Európa, Athén stb.) Pl. a Virginia név sem az államból ered, hanem az államot nevezték el így I.Erzsébet angol királynő állítólagos szűzessége tiszteletére...

2013. júl. 16. 06:13
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Israel, Roswell, Nelson, Salem, Austin, Orlando, Virginia plusz volt egy vietnámi osztálytársam a neve Nga és azt mondta, hogy az Oroszországot jelent.
2013. júl. 16. 11:09
 19/25 anonim ***** válasza:

#16: Rendben, legközelebb egyértelműbb leszek. :D

Egyszerűen csak meglepődtem pl. a Bagdadon is. Azért az elég fura keresztnév. :D

2013. júl. 16. 15:06
 20/25 anonim ***** válasza:
China :)
2013. aug. 13. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!