Ez miért van? (kérdésed rövid, a magyarázatod hosszú)
Helló mindenki!
Nagyon gyakran látok olyan szöveget/mondatot, hogy úgy írják az emberek a légyszit hogy LÉCCI. 13 éves vagyok 3-as voltam nyelvtanból, de ilyen alapvetó írás mód meg maradt.
A válaszokat előre is köszönöm!
Amúgy ez engem is nagyon zavar!
13/F
szia. Ha a 3-as magyarral bántja a szemedet a LÉCCI az már jó jel.
ugyan igy baxa a szememet az 1edül =(egyedül)
+néz = (megnéz)
ez valami buta divat.
Ha az ember sokat olvas, gyarapszik a szókincse, és magától beivódik az ember emlékezetébe a helyesirás.
Persze nem mindegy hogy mit olvas az ember szókincs tekintetében.
Vannak ocsmány olvasnivalók, és vannak épitőjellegüek.
Kinek-kinek vérmérséklete szerint.
Igyekezz, hogy a közepest feltornázd jelesre!!!
üdv. :-)
Köszönöm mindenkinek, ment a zöld!
Utolsó: igyekszem feltornázni.
Én speciel kitudom ejteni azt hogy színpad, nincs szükségem a szó átalakítására, és ez így van még egy pár szóval, amiket a szóelemzés elve alapján máshogy kéne ejtenem, mint ahogy írom. De ez nem kifogás. Az írott és a beszélt nyelv nem egyezik, nem helyes, ha fonetikusan írsz le minden szót.
Illene megtanulni kortól függetlenül nyelvünk helyes használatát. Lehetetlen komolyan venni egy olyan embert, aki egy 5 szavas mondatban 3-4 hibát vét.
Attól meg hülyét kapok, ha valaki az angol, vagy más eredetű szavakat fonetikusan írja le...
15/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!