Csak szerintem nincs Magyarország olyan nagy válságban?
Én szegedi vagyok és szintén ezt látom. iPhone mindenkinél (nálam iPod Touch 5 :D), tablet mindenkinél, drága mobilok mindenkinél, több autó egy háznál, márkás cipők, ruhák, táskák, egyéb kiegészítők mindenkin.
Szerintem közel sincs akkora válság, hogy amiért epedezik az ember, azt ne tudja megvenni, mert sokan képesek éhen halni, de akkor is megveszi azt a tabletet pl.
Kislány, mesélek neked a minőség-mennyiség-árkategóriák összefüggéseiről, ha már a szüleid nem tették meg. Nos, a márkanevek rendszerint egy állandó minőséget jeleznek, ezért -bár többe kerülnek, mint a noname cuccok- hosszútávon jobban megéri megvenni őket.
Példálóztál a cipőkkel, ruhákkal, na most mondjuk 30ezer forintért vehetsz magadnak egy kínaiban egy bőröndnyi ruhát, de hiába, ha rosszul szabottak, egy mosás után kiszöszösödnek, engedik a színüket... akkor már jobban megéri a kedvenc ruhamárkádból kevesebb darabot vennni, amiket aztán 3-4 évig hordhatsz. Cipőkkel, parfümmel ugyanez a helyzet. Emellet mindig tartsd észben, hogy az emberek kb. harmada idegen tollakkal hivalkodik" tehát a méregdrága eredeti helyett olcsó hamisítványt visel, mert így kompenzálja a kisebbrendűségi komplexusát.
Nyaralás, autók.. kinek mi a szenvedélye. Ha egy házaspár mindkét tagja jól keres, gyereket-hitelt nem vesznek a nyakukba, akkor gondtalanul költhetnek ilyesmikre, miért ne tennék? Ettől még nem ők az átlag, ezt beláthatod. Megjegyzem az akciós, fapados repjegyek és a kevéscsillagos szálláshelyek korában nem nagy mutatvány egy kéthetes nyaralást kigazdálkodni.
Viszont fogalmad sincs a világgazdaságról. A magyar árak nagyon kevéssel maradnak el a Nyugat-Európaiak mellett, a bérek viszont az egyharmada, vagy annyi sem, így aztán Magyarországon az átlagember szűkölködik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!