Miért iszik olyan sok fiatal alkoholt?
A 14-19 éves tinédszer korosztályt értem itt. Én is tini vagyon, 18 éves, de nem iszom alkoholt, nem járok szórakozóhelyre.
Miért isznak alkoholt, miért jó az, hogy berúgnak?
Mit sajnos?
Az a "sajnos" hogy egynéhánynak nincs meg az esze hozzá. Azt hiszi hogy tudja kontrollálni magát hisz ő már felnőtt ember aztán a végén csak egy maga alá szaró kisgyerek lesz.
Az alkohol jo, mértékkel fogyaszthato vágyserkentő, gátlásoldó folyadék.....ja és a mérték nem a vödör!
Én is szoktam inni 1-3 korsó sört néha egy felest mellé és kész. Onnan már csak Bambi meg tánci tánci van :D meg jo beszelgetes haverokkal:)
ÉN magamról tudok nyilatkozni, 26 éves fejjel, én is 14-15 évesen kezdtem.
-Egyrészt jó szórakozás és kikapcsolódás, rengeteg vicces helyzetben, jó élményben volt részem, nem mindig csak a tanulásra meg a gondokra kellett koncentrálni.
-Feloldódtam, sok embert ismertem meg, akik mellett az utcán csak úgy elsétáltam volna. Többek között nagy szerelmek is születtek, többéves kapcsolatok, tehát nem a részegen smárolásra meg dugásra ment ki a játék.
-Azok az emberekkel éltem át közös kalandokat, beszélgetéseket, akik amúgy csak osztálytársak lettek volna. Persze, jó szórakozni a suliban is, de ezek az emberek igazi, értékes barátokká váltak, akiket még most is a legjobb barátaimnak tartok. Ez a rengeteg közösen átélt élmény nélkül nem ment volna, az alkoholos élmények pedig viccesek voltak, tehát jó emlékek. Persze csináltunk mást is, nem csak ittunk, de ez is hozzátartozott a kapcsolatunkhoz.
Régen minden hétvégén ez ment, ma már azért sokkal ritkábbak az ilyen alkalmak. Mégis ember lettem, építész, aztán remélem előbb-utóbb férj és családapa.
Ezzel nem akarlak rábeszélni semmire, nem kell mindenkinek innia, nem mindenki így érzi jól magát. De azért felesleges húzni a szádat és elítélni bárkit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!