Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért iszik olyan sok fiatal...

Miért iszik olyan sok fiatal alkoholt?

Figyelt kérdés

A 14-19 éves tinédszer korosztályt értem itt. Én is tini vagyon, 18 éves, de nem iszom alkoholt, nem járok szórakozóhelyre.

Miért isznak alkoholt, miért jó az, hogy berúgnak?

2013. júl. 9. 14:31
1 2
 11/19 Justicar ***** válasza:
89%
Mondjuk azt én sem szeretem, amikor tele van 14éves kis frissen ballagott idétlenekkel a kocsma / disco. Elképesztő szakadék van még így 4 éves korkülönbséggel is köztünk. o.O
2013. júl. 9. 22:44
 12/19 anonim válasza:
Nem tudom, hogy miért kellett a válaszom miatt lepontozni, úgy látszik, ez is menő újabban. ;)
2013. júl. 10. 11:40
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztalak le, zöld kezet adtam, valaki más volt.
2013. júl. 10. 14:27
 14/19 anonim ***** válasza:
93%

Mit sajnos?

Az a "sajnos" hogy egynéhánynak nincs meg az esze hozzá. Azt hiszi hogy tudja kontrollálni magát hisz ő már felnőtt ember aztán a végén csak egy maga alá szaró kisgyerek lesz.

Az alkohol jo, mértékkel fogyaszthato vágyserkentő, gátlásoldó folyadék.....ja és a mérték nem a vödör!

Én is szoktam inni 1-3 korsó sört néha egy felest mellé és kész. Onnan már csak Bambi meg tánci tánci van :D meg jo beszelgetes haverokkal:)

2013. júl. 23. 13:47
 15/19 anonim válasza:
74%
Mert ki akarnak próbálni új dolgokat.Aztán rájönnek milyen jó és még többször akarják, hogy "ilyen jó legyen"...és szerintem hülyeség, hogy menőségből.Jó, persze biztos vannak ilyenek, de szerintem nem mindenki ilyen.Nem kell mindjárt általánosítani.Nem azt mondom, hogy minden héten mattrészegen feküdj valahol, de miért baj, ha néhányszor valaki kipróbálja? Azt hiszed a szüleink nem ilyenek voltak..? Az emberek 80-90%-a kipróbálja tizenévesen...Nem tudom miért csinál belőle ekkora ügyet mindenki. Amúgy is mindenkinek a saját dolga.Én nem ítélek el senkit azért se, mert ő nem akar inni még 18 évesen.Félreértés elkerülése végett mondom, hogy nem a kérdezőnek szántam csak a válaszom, hanem úgy mindenkinek.
2013. júl. 23. 13:50
 16/19 anonim ***** válasza:
66%

ÉN magamról tudok nyilatkozni, 26 éves fejjel, én is 14-15 évesen kezdtem.

-Egyrészt jó szórakozás és kikapcsolódás, rengeteg vicces helyzetben, jó élményben volt részem, nem mindig csak a tanulásra meg a gondokra kellett koncentrálni.

-Feloldódtam, sok embert ismertem meg, akik mellett az utcán csak úgy elsétáltam volna. Többek között nagy szerelmek is születtek, többéves kapcsolatok, tehát nem a részegen smárolásra meg dugásra ment ki a játék.

-Azok az emberekkel éltem át közös kalandokat, beszélgetéseket, akik amúgy csak osztálytársak lettek volna. Persze, jó szórakozni a suliban is, de ezek az emberek igazi, értékes barátokká váltak, akiket még most is a legjobb barátaimnak tartok. Ez a rengeteg közösen átélt élmény nélkül nem ment volna, az alkoholos élmények pedig viccesek voltak, tehát jó emlékek. Persze csináltunk mást is, nem csak ittunk, de ez is hozzátartozott a kapcsolatunkhoz.

Régen minden hétvégén ez ment, ma már azért sokkal ritkábbak az ilyen alkalmak. Mégis ember lettem, építész, aztán remélem előbb-utóbb férj és családapa.

Ezzel nem akarlak rábeszélni semmire, nem kell mindenkinek innia, nem mindenki így érzi jól magát. De azért felesleges húzni a szádat és elítélni bárkit is.

2013. júl. 23. 16:49
 17/19 anonim ***** válasza:
én 15 éves vagyok. Szoktam bulizni de nem feltétlenül inni megyek van hogy alkohol nélkül megvagyok nézem a sok ittas embert ahogy hülyéskednek,ordibálnak,balhéznak. van hogy iszok valamenyit mert úgy én is jólérzem magam.
2013. júl. 23. 18:48
 18/19 anonim ***** válasza:
66%
szerintem meg nincsenek tisztában az alkohol agyra májra szívre stb.. veszéjes anyagaira és veszélyeire
2013. júl. 23. 22:13
 19/19 anonim ***** válasza:
Azért isznak annyit, mert az alkohol dehidratál. :)
2013. júl. 24. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!