Rabszolgaság: Te mit ettél volna, ha rabszolga vagy? Küzdöttél volna a szabadságodért? Beletörődés, lázadás, gyilkosság, öngyilkosság?
A rabszolgákat állati sorban tartották, őket jószágnak tekintették. A rabszolgák közül a nőknek gyakran volt része abban, hogy megerőszakolták, verték, kínozták éheztették, megalázták őket, a férfiaknak (gladiátor) - az előbb felsoroltakon kívül - egymást kellett megölniük uruk szórakoztatására.
Te mit ettél volna, ha rabszolga vagy? Küzdöttél volna a szabadságodért?
Köszönöm!
Felfogásomban erre a kérdésre "rossz" válasz nincs, csak egyszerűen kíváncsi vagyok az emberek véleményére, hozzáállására és ha vannak, akkor az elveikre. (Ebből kifolyólag mindenkinek zöld kezet adok.)
Másrészt annak idején sokan elfogadták a helyzetüket és beletörődtek. Erre sem tudom azt mondani, hogy helyes vagy helytelen volt-e, annyira nem látom át a helyzetet, de azért érdekes a kérdés és néha nem árt elgondolkodnunk azon, hogy milyen helyzetben hogyan viselkednénk.
(A 10-es hozzászólásra válaszom: félig egyetértek azzal, hogy lehet - valamennyire - kontrollálni az érzelmeket, de amikor nagyon elsöprő egy szerelem, akkor az ember nem is akarja azt irányítani. Ilyen szerelmek szerintem éppen olyan helyzetekben szoktak nagyon erősek lenni, amikor sokszor esélytelennek látszik a szerelem beteljesülése, azaz, ha valami miatt gátolva van az ember. Ahogy mondani is szokták: "A tiltott gyümölcs a legédesebb!"
Ez persze nem vonatkozik a csinos táncpartnerre, az nem - feltétlenül - ez a lángoló, észvesztő, eget rengető szerelem kategória, hanem inkább a vonzalom - szerintem. Köszi az érdekes eszmecserét! :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!