Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan rangsorolnátok Budapest...

Hogyan rangsorolnátok Budapest kerületeit a legrosszabbtól a legjobbig? Vagy a legjobbtól a legrosszabbig?

Figyelt kérdés
Élhetőség, közbiztonság, látnivalók stb. szempontjából

ápr. 14. 16:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A látnivalók, a közbiztonság és az élhetőség néha ütik egymást. Pl. az I. és az V. kerületben sok a látnivaló, de a bűnőzés és az élhetőség szempontjából nálam hátrébb vannak sorolva.
ápr. 14. 16:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyik sem tetszik..nagyon szép és látványos helyek vannak főleg a budai részen nyilván meg a Deák tér fele de hogy én ott bárhol éljek az kizárt.
ápr. 14. 17:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Éltem egy évet a VI. kerületben - max. egyetemistáknak ajánlom, mert közel vannak a bulihelyek.

Most a III.-ban lakok, szeretem, zöld, kertvárosi feelingű, nincs tele fura alakokkal, csövesekkel.

Nemsokára költözök sajátba a IV-be, arról is hasonló benyomásom van, kertvárosi feeling, rendezett utcácska. Összességében minden kerületnek vannak jobb és rosszabb részei, de hogy kinek melyik a legjobb meg legrosszabb, ízlés kérdése. Páromnak többszázmilliós vagyona van, de el nem költözne Kispestről, más meg azt mondja rá, hogy proli környék. Szóval kinek mi.

ápr. 14. 17:23
 4/6 anonim ***** válasza:

"Élhetőség, közbiztonság, látnivalók stb"

Érdekes dolog ez.

Én kőbánya egyik lakótelepén élek, de bűnözés szempontjából sokkal kevésbé érzem magam biztonságban a belvárosban ahol külföldi, részeg emberek meg rájuk vadászó zsebesek mozognak. Ez eleve szegényebb környék, nem nagyon van kit kirabolni, megtámadni.

Belváros élhetőség szempontjából pl. kritikus. Nyilván kinek mi az élet. Ha fiatal valaki, szeret bulizni, bármikor leugrani egy kávéra arra nagyon jó. De mondjuk dolgozó embernek, főleg ha autója van, már nem kényelmes.

ápr. 14. 18:21
 5/6 anonim ***** válasza:

"nem költözne Kispestről, más meg azt mondja rá, hogy proli környék"

Érdekes hely, mert egyik oldalról valóban rettentő lecsúszott, proli részei is vannak, másik oldalról meg vannak olyan csendes kis utcák lakóházakkal, hogy az ember azt hiszi nem is Budapesten van.

ápr. 14. 18:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Tegnap a Hősök terén jártam a lányommal, mondtam egy épületre hogy milyen szép, erre ő azt mondta milyen rossz lehet itt lakni (nagy forgalom, zaj). Pedig mielőtt megszületett két sarokra laktunk onnan és tökre szerettük.

Tesóm Kőbánya kertvárosi részén lakik, és ők is teljesen jól megvannak ott. Amúgy az ő révükön mi is jártunk ott sokszor, és vannak helyi látványosságok (Csősztorony, víztározó, pincerendszer, kínai negyed), amikről amúgy nem nagyon tudtunk korábban, szóval ilyenek lehet hogy máshol is vannak.

Én a második kerületben lakom, nekem ez abszolút a top :p, tömegközlekedéssel is közel a belváros, a legtöbb irányba kocsival sem kell órákat ülnöm a dugóban, zöldövezet, szmog felett vagyunk, a főutak eléggé rendben vannak.

ápr. 14. 18:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!