Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik éri meg jobban?

Melyik éri meg jobban?

Figyelt kérdés

Lakásra és anyagi dolgokra gyűjteni vagy nem aggódni ezen és élvezni az életet meg utazni.

Sajnos a szüleim sem állnak úgy h támogatni tudnának. Gyereket nem szeretnék így olyan szempontból csak magamról kell majd gondoskodnom

ma 11:54
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyéni preferencia kérdése. Mindenkinek más éri meg.

Én 35 évesen értem el azt, hogy van egy saját kocsim, lakásom. Huszonévesen is ez volt a célom, hogy ez a kettő legyen meg minimum.

Inkább tartogattam akkor a pénzem mintsem elutazzam.

De ha ezt valaki másképp gondolja azzal sincs semmi baj.

ma 12:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes egy egyensúlyt találni

Na meg kiszámolni, hogy egyáltalán lehetséges-e lakást venned és amennyiben nem, akkor elengedni a témát.

Én úgy csinálom, hogy nagyjából havi 100k van arra, hogy ennyivel többet költsek vagy ennyivel többet tegyek félre. Például alapból megélek 200-ból (albiból az én részem 110 rezsivel) plusz ingyen van országbérletem, van szép kártyám meg egy kis bónuszom is. Ezeket, meg ezt a 200+100 ezer forintot hagyom a számlámon mikor megjön a fizetés, a többit pedig megtakarítom, befektetem. Amikor újra kapok fizetést, akkor az előző hónapban nem elköltött pénzt befektetem, és fizetésnap másnapján újra fixen pontosan 300.000 lesz a számlámon. Ha bónuszt kapok, azt automatikusan befektetem.

Számomra ez egy jó egyensúly, mert havi szinten fix, szemmel látható összeget félreteszek, de mégis "élek", szórakozok utazok stb. (Persze ehhez kell is egy olyan fizetés, amivel ezt megteheted és nem akkora egetrengető hibahatár az a 100k. Pl ha amúgy csak 50k-t teszel félre akkor a +-100 az nagyon sok. Ha meg 500-at teszel félre fixen, akkor nem annyira számít, hogy azt a 100-at elbuliztad vagy nem)

ma 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!