Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ilyen rossz az élet?

Miért ilyen rossz az élet?

Figyelt kérdés

Rossz minden, ki akarok lépni belőle.

Igen ám, de a játékból való kiszállás se könnyű. Átlagember fájdalommentes módszerhez nem tud hozzájutni.

Mondják itt a szánmonoxidot, de nekem az se tűnik megúszós halálnak. Saját hányásában fetreng az ember, minden baja van a mérgezés miatt. Ez volt a nagy tervem, de így már nem tudom mi legyen.

Vagy várjak addig, amíg annyira beszűkül a tudatom, hogy már nem érdekel a fájdalom sem, csak legyen vége az életnek?

Ezzel csak az a baj, hogy már 8 éve depresszióval küzdök. Hol jobban, hol rosszabbul vagyok. Jelenleg megint rossz, azért irkálok ide ilyeneket. De kb ennyi, továbbmenni nem tudok, még mélyebbre kellene süllyednem, hogy cselekedjek is, de erre is képtelen vagyok.

Az a vicces, hogy a depressziót is nagyrészt a cselekvőképtelenségem okozza. Félek a nagy feladatoktól. Most is az lenne a dolgom, hogy ne nyafogjak itt, hanem kössem fel magam, de egyszerűen félek ettől is.

Ilyen gondolatok gyötörnek jelenleg. Nem vagyok különleges, sokan belekerülnek ebbe a helyzetbe. Ezen emberek tapasztalataira vagyok kíváncsi. Érdekelne, hogy ilyenkor mit lehet tenni. Egyik irányba nagyon el kellene billenteni a dolgot (élet vagy halál), mert ez így szenvedés. Így leélni egy életet nagyon rossz.

ma 08:43
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Az enyém nem az, max a tied. Ne megöld magad, hanem tegyél azért, hogy jobb legyen.
ma 08:58
 2/9 anonim ***** válasza:
31%

Depresszióddal jársz szakemberhez? Szedj gyógyszert? Mit teszel napi szinten azért, hogy jobb legyen a helyzeted?

Az élet nem rossz. Tenni kell azért, hogy nekünk jó legyen.

ma 09:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Rossz (sok)minden, és (sok) mindenki... De nem, nem minden és mindenki... Nekem is nehéz már régóta. És mondtam már én is magamnak, hogy elég, ne tovább... De nagyon hamar elhessegettem ezt. Nincs értelme!

Nem mennek jó irányba a dolgok se helyi, se országos, se globális szinten... Mindenki a saját önző érdekeivel van el...

Nincs kétségem affelől, hogy az emberiség elpusztítja önmagát előbb utóbb.

De...

Még azért vannak jó dolgok és vannak jó emberek is. Amíg ez így van, és nem minden gyászos, addig ezekre kell koncentrálni!!

Amikor olyan mélyen voltam, hogy... Akkor azt is mondtam, hogy jó vége, de előbb kicsit világgá megyek... :))!!! Akár gyalog is! Még azért megnéznék pár szép tájat....

Na azóta is megyek.... :

Még nem volt merszem elindulni világgá!

Nézd te is pozitívabban!!

Hányan ülnek a vonat elé, és őszintén... Elérnek vele valamit? Sok ember elkésik miattuk, a rendőrségnek van egy kis dolga, valaki eltakarít, aztán megy tovább a gépezet...

ma 09:18
 4/9 A kérdező kommentje:

"Depresszióddal jársz szakemberhez? Szedj gyógyszert? Mit teszel napi szinten azért, hogy jobb legyen a helyzeted?"

Nem járok és nem szedek gyógyszert. A hétvégén sokat voltam a napon, kertészkedtem. Régen ez segített, de most már a napsütés se igazán működik.

Amúgy gyerekként is negatívan álltam hozzá a dolgokhoz. Ahogy kikerültem a felnőtt életbe, akkor zúdult rám sok minden. Ugye iskolásként még elvan az ember egy kényelmes burokban. Nekem ez hiányzik. Hogy ne kelljen problémákkal küzdeni. Mondja meg mindig valaki, hogy mit hogy csináljak és én csak csinálom.

ma 09:19
 5/9 A kérdező kommentje:

"Amikor olyan mélyen voltam, hogy... Akkor azt is mondtam, hogy jó vége, de előbb kicsit világgá megyek... :))!!! Akár gyalog is! Még azért megnéznék pár szép tájat...."

Ez jó. Egy időben nekem is volt egy ilyen "még egy utolsó dolog, amit meg kell próbáljak".

ma 09:30
 6/9 anonim ***** válasza:

"Mondja meg mindig valaki, hogy mit hogy csináljak és én csak csinálom."

Hát, sajnos szüleid nem neveltek életképes gyereket. Te egy életképtelen ember vagy, de ezen lehet változtatni, ha akarod és teszel is érte.

Az élet tele van nehézségekkel, kihívásokkal, amiket meg kell oldanunk, de lehet segítséget is kérni.

Menj el egy pszichológushoz és beszéljétek át a problémádat. Legyél még többet a természetben.

ma 09:34
 7/9 A kérdező kommentje:

"Hát, sajnos szüleid nem neveltek életképes gyereket. Te egy életképtelen ember vagy"

Ez igaz.

Van olyan pszichológus, aki írásban is vállal munkát? Valahogy személyesen nekem nem megy az érzéseimről való dumálás. Elég gáznak érezném. Valószínűleg nem is az igazat mondanám, hanem kicsit kifényezném, hogy ne legyen olyan szánalmas az egész.

ma 09:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Nézz szembe a félelmeiddel. A problémát nem lehet ugyanazzal a módszerrel megoldani, amivel keletkezett. Egy pszichológus csak szóban vállalja a munkát. Pont előtte nem kell szégyenkezni, mert köti az orvosi titoktartás. Ez olyan, hogy pl. nem mernél elmenni a háziorvosodhoz a problémáddal, amikor pl. megfáztál.

ma 09:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Hipnotizaltatnod kéne magad
ma 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!