Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Rafael...

Mi a véleményetek a Rafael névről?

Figyelt kérdés
Keleti Ágnes fiáról, Bíró Rafelről jutott eszembe ez a név, és nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon tetszik. :)
tegnap 19:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
C.
tegnap 20:02
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem. Mifelénk ezt a nevet csak a cigányok és az elcigányosodott magyarok adják a purgyéknak. Egyébként nem lepődöm meg rajta, hogy ezt a nevet kapta, mert héber eredetű és elég ritka, ország-világ tudja, hogy miről van szó. Lehetett volna József is, az is héber, de az túl gyakori itthon, nem egyértelmű.
tegnap 20:04
 3/16 anonim ***** válasza:
76%
Egyik arkangyal neve. Az jut róla eszembe. Más véleményem nincs, nem rossz név, szép név.
tegnap 20:04
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyik fiam haverját hívják így, esetében lehet tudni hogy nem cigány, mert az apja talán spanyol, és emiatt a vezetékneve is spanyol. Amúgy szerintem tök jó név, csak tényleg sokan asszociálnak arra hogy c.
tegnap 20:08
 5/16 A kérdező kommentje:

2-es, azt hogy érted, hogy ország-világ tudja, hogy miről van szó?

Keleti Ágnesnek annyira tetszettek a héber eredetű nevek?

tegnap 20:12
 6/16 A kérdező kommentje:
4-es, igen, de az a fura, hogy amikor először hallottam ezt a nevet, nekem nem a c betűsek jutottak az eszembe, csak miután itt olvastam.
tegnap 20:13
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem is azt írtam, hogy mindenki, hanem azt, hogy sokan. (4 voltam)
tegnap 20:15
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
Keleti Ágnes zsidó volt és mivel túlélte a vészkorszakot, nem is nagyon titkolta. Az ilyen emberek később szerették reklámozni, hogy ők bizony zsidók, hiszen végre megtehették úgy, hogy nem kellett sárga csillagot hordaniuk és nem rögzítették törvények a hátrányos megkülönböztetésüket (sőt...). Éppen ezért volt, hogy a gyerekeiknek olyan nevet adtak, amiből egyértelmű volt a származásuk, akkor is, ha a vezetéknevük korábbi magyarosítás vagy vegyes házasság miatt már nem mutatta, honnan jöttek.
tegnap 20:21
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem jön be.
tegnap 20:38
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Hogy szép név egy férfinak, de nem magyarországon, mert Magyarországon C. Ismertem franciát és spanyolt is Rafael névvel. Hozzájuk inkább illett, mint hozzánk. Magyarországról kiindulva nekem is a C. Jutott eszembe először.
tegnap 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!