Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen magyar LMBT facebook...

Milyen magyar LMBT facebook csoportok vannak, amikbe érdemes is belépni?

Figyelt kérdés
Eddig csak olyanokat találtam, ahol nincs érdemi aktivitás. Vagy csak az adminisztrátor posztolgat, vagy csak köszöntjük új tagjainkat/jó reggelt/jó estét posztok, giccses gifek, bugyuta ismerkedős egysorosok, és szolgáltatásokat, gyűjtéseket reklámozó hirdetések vannak; egyszóval ugyanolyanok, mint bármelyik unalmas, semmitmondó facebook csoport.

dec. 31. 14:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én is csak olyanokról tudok, mint amit írtál :(
dec. 31. 14:57
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem maga a koncepció a hibás

Ezeknek a csoportoknak gyakorlatilag nincs témájuk, csak az, hogy ebben a közösségben vannak.

Egyszerűen nincs téma, amiről lehetne diskurzust indítani, mert ebben a csoportban mindenféle ember benne van különböző érdeklődéssel, és 1 (!) db közös tulajdonsággal, hogy lmbtq tag.

Például egy autós csoportban nyilván autókról van szó. Egy álláshirdető csoportban állásokról. Egy lmbtq csoportban mit tudnál posztolni?

Félreértés ne essék, nem támadásból írom, magam is meleg vagyok (bár nem lmbtq tag), de érdemi téma nélkül egyik csoport sem tud működni.

dec. 31. 15:06
 3/11 anonim ***** válasza:

2. Azért kimondva-kimondatlanul ezek a csoportok a társkeresésről szólnának (rosszabb esetben sz.expartner kereséséről), tehát lenne téma, és mégis igaz, hogy ugyanaz a pár ember van benne.

De ha (szvsz.) te is beleesel abba a csapdába, hogy vannak a melegek, meg vannak az lmbt+ tagok, akkor az lmbt+ tagoknak már igenis van/lehet/lehetne közös beszédtémája, pláne a mai Magyarországon.

dec. 31. 15:12
 4/11 A kérdező kommentje:

#2 Lehetne például szó művészetről, kultúráról. LMBT művészekről, történelmi alakokról, filmekről, könyvekről, sorozatokról, fiktív LMBT karakterekről és ezekhez kapcsolódó élményekről; hogyan jelenik meg ezekben a művekben az LMBT-szál, ki szerint mennyire hiteles felütés, ki melyik karaktert kedveli és miért, mit tett hozzá az életéhez, stb. Divatról, tervezők életművéről, kit mi inspirál ezekből.

Vagy arról, hogy ki hogyan éli meg az identitását, milyen tapasztalatai vannak, milyen szűrőt ad ez a világhoz neki, hogyan tekint a helyére a közösségben vagy a közösség helyére a világban, milyen kapcsolódó trendek, sztereotípiák foglalkoztatják vagy zavarják.

Az ismerkedős posztok is képviselhetnének magasabb minőséget, mint a "Móricka vagyok Bivalyb.sznádról, szeretek enni, aludni és sétálni. Valaki a környékről?".

Ilyesmi.

Nem veszem kötekedésnek, csak én nem elsősorban az alapkoncepcióban látom a hibát, az ennél tematizáltabb (pl. embereket zenei műfajok szerint gyűjtő) csoportok se különbek sajna.

dec. 31. 15:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Nyilván erősen benne lehet, hogy nem merik vállalni magukat. Az arctalan MZ/X nevű profilok meg háát, nem alapozzák meg a bizalmat a másikban.
dec. 31. 15:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Ilyenkor nézem csodálattal a nyugati lmbt+ (házas)párok közösségi oldal-profiljait.
dec. 31. 15:28
 7/11 sa Dale Cooper ***** válasza:
0%

Fogalmam sincs a felhozatalról, csak az alapján, ahogy itt írtál róla.

Kézenfekvő, hogy találtál egy rést, amit te tudnál a legjobban kitölteni.

Melyikhez érdemes csatlakoznod? Egyikhez sem! Hozz létre egyet, ahol te diktálhatod a színvonalat. Ha tényleg rés, és tényleg jól csinálod, akkor nagyon sikeres lesz, és még a munkaidődet is tudod vele honorálni. Nyilván sok hónap, pár év meló egy csoporttal, érdemi tartalomépítés és kezelés után.

tegnapelőtt 00:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Valóban nem tartom magam lmbtq tagnak, hiába vagyok meleg. Én külön választottam magam, mert nem tudok egyetérteni ennek a közösségnek az elveivel.

Aminek eredetileg indult az lmbtq, az egy alapvetően tök jó kezdeményezés volt, de amivé mostanra vált, én attól elhatárolódok. Sajnálom, hogy így kellett alakulnia.

tegnapelőtt 11:14
 9/11 anonim ***** válasza:

8. Kifejtenéd erről a gondolataidat bővebben?

Akár privát is.

(Ha nem a kormánypropagandát mondod vissza :) )

Köszi! BÚÉK!

tegnapelőtt 11:40
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha isten ismersz, nem lépsz be egy ilyenben se..
tegnapelőtt 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!