Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a témáról?

Mit gondoltok erről a témáról?

Figyelt kérdés

Más is úgy gondolja,hogy most új trendé vált az,hogy egy adott antagonista karakter igazából nem is gonosz,hanem igazából csak mindvégig félreértettük és igazából ő csak a körülmények áldozata?

Nincs bajom azzal,ha egy storyval kapcsolatban megismerhetjük a másik oldalt is és abból a szemszögből is nézni az eseményeket,sőt engem mindig is érdekelt,hogy a másik oldal perspektívája a történetben illetve annak a meghallgatása,de lassan már minden történetre ezt akarják felhúzni.Kéne már tényleg egy olyan antagonista karakter aki tényleg a velejéig romlott,aki születésétől kezdve az.

tegnapelőtt 13:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"Kéne már tényleg egy olyan antagonista karakter aki tényleg a velejéig romlott,aki születésétől kezdve az."

Pont tudok egy ilyen karaktert és mindenki hisztizik miatta és az alkotónak úgy kellett tweetelnie többször is, hogy elmagyarázza, hogy vannak ilyen karakterek is és nem mindenkinek kell egy Marianna-árok mély háttérsztori. :D Nem lehet mindenkinek megfelelni. Én egyetértek veled amúgy, jók az ilyen karakterek is abszolút.

tegnapelőtt 13:46
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Nekem erről a Testvérek című török sorozatból Akif Atakul jut eszembe. Ő sem volt olyan rossz ember, mint amilyen rossz volt. Jó férj és apa volt, emellett jó üzletember. Akaratlanul megölte a négy gyerek apját, de segítette is őket. Továbbá mindig helyén volt a szíve az iskola többi diákjával kapcsolatban is, ha bajba került. A sorozat többi szereplője is elég ellentmondásos.
tegnapelőtt 14:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem egy új trend.

Szerintem az a jó, ha mindenre van példa és mindenki megtalálhatja a kedvére valót; ez a jelenlegi helyzet. Ugyanis most is vannak bőven olyan antagonisták, mint akiket te hiányolsz (pedig nincs okod rá).

A 2022-es "Puss in Boots: The Last Wish" (egyébként remek) filmben három antagonista van. Egyrészről a Halál, aki haragszik a főszereplőre, mivel megsértette azzal, hogy nem mutat megbecsülést az élet iránt; nem gonosz, hanem inkább mint természeti erő, végzi a dolgát. Másrészről Jack Horner, aki egyszerűen hataloméhes és szeret szórakozni másokkal, mert miért is ne? Harmadrészről Goldilocks és a medvék, akik a főszereplő szempontjából ellenfelek, mégsem rossz emberek, a családjukat teszik előtérbe és a végén már pozitív karakterek. Három nagyon eltérő antagonista kategória ez, aztán mégis megfértek egy filmben.

Egyébként nem zárja ki egymást, hogy valaki egy abszolút gonosz jellem, ugyanakkor sajnálandó. "The Boys"-ban ott van Homelander, aki egy abszolút szociopata, de nem is volt esélye mássá válni, hiszen a körülmények sose adattak meg neki egy normális életre.

Csak az idei filmfelhozatalból ott volt a Terrifier, Cassandra Nova, Caracalla és Geta, Feyd-Rautha, Dementus, Paddy and Ciara, mint antagonisták, akikkel a filmjeik egy pillanatra se szimpatizáltak, hanem végig gonoszok voltak és többségében ők ezt élvezettel is csinálták. A horror filmekben például ez a jellemző.

tegnapelőtt 15:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez max neked új.

Az amerikai filmekben minden főgonosz, csak simán gonosz. A pénz miatt, a hatalom miatt vagy csak úgy.

Az első olyan antagonista karaktert, akinek olyan háttér története volt, amiről azt mondtam, hogy egyetértek vele, egy animében láttam.

Azóta elkezdték már átvenni ezt az amerikaiak is.

Itt mondjuk az egyszerű akciófilmekre gondolok elsősorban.

tegnapelőtt 15:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Trónok harca Cercei Lannister, bár szóba kerül a sorozatban, hogy mindent a gyerekeiért tesz, a könyvekben jobban lehet vele azonosulni.

De ha pure villant akarsz, Harry Potterben ott van Umbridge… vagy Voldemort… mondjuk Umbridge utálhatóbb, mert neki nincs olyan háttértörténete, mint Voldemortnak, persze ettől utóbbi se lesz atagonista.

Meg ahogy feljebb is írták, horror filmek.

tegnapelőtt 15:31
 6/7 he84 ***** válasza:
79%
Nekem erről Zordon (angolul Scar) jutott eszembe az Oroszlánkirályból.
tegnapelőtt 16:01
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
83%
A legtöbb gonosz ember saját boldogságának kovácsa, és csak eközben gyalogol rá mások tyúkszemére.
tegnap 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.