Nem tud gondolkozni az ilyen kommentelő?
Miért lenne elvetemült a gyilkosa? Senki sem fogja fel, hogy akkor még csak 16 éves volt tehát nem ő tehet róla? Hibáztatni valakit azért amit gyerekként tett olyan mintha egy állatot hibáztatnál azért mert széttépett valakit és nem a gazdáját…
Egyes embereknek nehezére esik gondolkodni?
Aki megölte szegény Tamást 16 évesen is gyilkos volt és ne gondolja azt ez a kedves kommentelő hogy jaj hát még csak 16 éves nem tudja mit csinál. Pedig de pontosan tudta nem 10 éves kisgyerekről van szó hanem tiniről aki tisztában volt vele mit tesz de szomorú hogy egyes emberek úgyfogják fel a 16 éves kort mintha egy 9 éves gyerekről lenne szó ennyire nincs eszük?
Értem a felháborodásodat (én is ki vagyok akadva), pláne, hogy hiába próbálják most bevetni a nem beszámítható kártyát (nem sok vállalkozót ismerek, viszont több nem beszámíthatóval vagyok kapcsolatban, és ők nem vállalkozók :S).
Valahol persze (ha igaz) gyerekként ő is a körülményei áldozata, családi háttér stb. De ez nem menti fel.
Pláne, hogy 24 évig lapult, élte az életét, miközben a szülők hiába várták haza a gyereket, és reménykedtek, hogy valahol, de talán... :(
Gyilkosság esetében a "nem beszámítható" kártyát el kellene törölni. Egyébként meg ki érdekel, hogy mi járt a fejében? Megtette, nem?
El kellene ítélni az ilyet 200 évre és leszarni, hogy beszámítható volt-e vagy sem.
Ha nem beszámítható, és úgy ártott másoknak, akkor pláne egy életre el kellene zárni. Nem feltétlenül büntetni (bár tudom, hogy az elzárás is büntetés), de semmiképpen nem engedni védtelen átlagemberek közelébe.
Egyébként nyilván nem az állatot hibáztatom, ha egy vérengző vadállat, hanem a gazdáját, aki ilyet csinált belőle, de mikor ott van a kialakult helyzet, hogy az állat szét akar tépni, akkor nyilván védeni fogom magam, vagy a velem lévőket, és elverem pl. a megvadult kutyát, mint szódás a lovát. Nem azért, mert én azt a kutyát hibáztatnám bármiért is, hanem azért, mert szeretek élni, és szeretem, ha egyben marad az arcom. Ugyanez elítélni egy gyilkost, tök mindegy, hány éves, tök mindegy, hogy min ment keresztül, vagy kinek a hibája. Úgy tudunk ellene védekezni, hogy elzárjuk a társadalomtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!