Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A Facebook mi alapján dob fel...

A Facebook mi alapján dob fel ismerősnek ajánlásokat?

Figyelt kérdés
A Facebook többször feldobott olyan embereket ismerős ajánlásnak, akivel nincs közös ismerősünk, nem is láttam még a fiókját sem, vagyis számomra teljesen idegen ember. Mi alapján dobja fel? Tény ,hogy a feldobott személy is ugyanarra az egyetemre jár, mint amelyikre én jártam, de csak ezért, emiatt már feldob egy teljesen idegen, ismeretlen személyt ismerősnek ajánlásként?

#Facebook, ismerősnek ajánlás
ma 12:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Amiket mások (ismerőseid) ajánlanak embereket.

Illetve ha sűrűn nézed valakik Facebook profilját, oldalát.

ma 13:49
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm 1-es, de ezt nem nagyon értem. Másoknak lehet ismerősöket ajánlani? Ez új számomra. A második opció biztosan nem, mivel ahogy írtam a kérdésem alatt, olyan embereket ajánl a facebook ismerős jelöltnek, akiket még nem is láttam soha és közös ismerősünk sincs. De nem tudtam hogy más emberek ajánlhatnak az ismerőseiknek embereket hogy legyen az ismerősei.
ma 14:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A Facebook algoritmus úgy működik, hogy figyeli minden tevékenységed. Pl amit a szokásos időnél tovább nézel, olyan képeket/videókat fog bedobálni neked. Vannak megadott adataid, kedveléseid, megosztásaid, illetve ha internetre csatlakozol, még azt is behatárolja merre jársz, ki van körülötted szintúgy online. De hallgatózik is. Ezek összesítéséből a Facebook kreál rólad egy profilt, amihez társít, pontosabban ajánl neked személyeket, témákat, oldalakat stb.
ma 15:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm 3-as a válaszod.
ma 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!