Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mikből lehet leginkább észre...

Mikből lehet leginkább észre venni ha valaki valótlant állít másról ?

Figyelt kérdés
Erős gyanum van ezzel kapcsolatban,hogy egy "jóindulatú" valaki nálam is megcsinálta
dec. 2. 10:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább abból, ha tudod az igazat, és hallod, amikor XY ennek ellenkezőjét állítja.
dec. 2. 10:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Sokan nagyon meggyőzően tudnak valótlant állítani, hazudni a másikról, vagy bármiről, így az a legtisztább, ha valóban tudod, mi az igazság.
dec. 2. 11:14
 3/6 A kérdező kommentje:
igen ez a legnagyobb problémám h túl jól adják elő
dec. 2. 11:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Sehogy. Van egy kolleganőm, aki folyamatosan pletykál mindenkiről, irtó nagy beleéléssel tudja mesélni a valótlant. Azt vettem észre, hogy olyan dolgokról is teljesen mást terjeszt, aminek pontosan ismerem a valóságát. Én már nem is foglalkozok azzal, amiket ő mond, mert egyszerűen az ember már nem hiteles. De néha olyan, mintha elhinné, hogy úgy történt minden, ahogy meséli, közben mindketten ott voltunk és pont az ellenkezője történt.
dec. 2. 13:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én szűrőim:

-Pozitív vagy negatív dolgot állított róla? (Kisebb a valószínűsége, hogy csak azért lódít, hogy jó színben tüntessen fel valakit.)

-Olyan mondja-e, akit hosszú évek óta ismerek és nem csak felületes az ismeretségünk. (Ez sem garancia, volt már, hogy pont ezért dőltem be a hazugságának..)

-Származik-e haszna az illetőnek abból, hogy azt a valótlan dolgot állította. (Ezt néha lehetetlen megítélni.)

-Olyan mondja-e, aki imád locsifecsizni? Mondott-e korábban olyasmit, amiről tudom, hogy nem volt igaz?

Szóval nincs tuti módszer. A kérdés csak akkor releváns, ha nem egy számodra közömbös/idegen emberről hangzott el az állítás, ilyenkor legjobb őnála rákérdezni, valahogy szóba hozni azt a témát. Akkor már talán érezni fogod, hogy ki mond igazat.

dec. 6. 18:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Arról, hogy amit állít, az nem passzol ahhoz, amilyennek te az illetőt megismerted.
jan. 11. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!