EÜ-ben milyen dolgozni ha nem ápoló/orvos vagy? Légkör leginkább?
Valamilyen más ottani dolgozó.
Nem olyan amihez 8 általános kell.
Általában kevés a dolgozó, sok a beteg, minden kapkodva megy.
Az osztályvezetőn és a főnővéren sok múlik. Ha ők korrektek, akkor jó a légkör. Ha bunkók, akkor pokollá tudják tenni mindenki életét. De ez minden munkahelyen, minden főnök-beosztott helyzetben így van.
Sok nő dolgozik együtt, általában nem a szende, gátlásos fajtából, sokakban túlteng az érdekérvényesítés, szóval gyakran konfliktusos a légkör. Ki kell nyitnod neked is a szádat, ha nem akarod, hogy a fejedre nőjenek a többiek.
Ha műszaki, karbantartó ember vagy, akkor osztályoktól függetlenül dolgozol, de számíts rá, hogy mindenkinek a saját problémája a legfontosabb, és mindenki azzal keres, hogy katasztrófa van, azonnal gyere megjavítani valamit.
Nő vagyok, nem karbantartás lenne a fő cél.
Miért ennyire "gonoszak" az ottani emberek?
Egyik ismerősöm ápoló volt állami kórházban, ő is arról beszélt, hogy a főnővér egy rhadék. Folyamatosak voltak a konfliktusok, kibeszélések egymás között.
Máshol is így megy?
Dolgoztam kórházban irodában. Az első hely pokoli rossz volt, mert a munkatársam ki akart utálni (sikerült neki) és szinte be se tanított, hozzám se szólt és szó nélkül elhúzott táppénzre, mikor én csak egy hete voltam ott. A többiek sem voltak segítőkészek. Egyedül a takarító volt rendes. Felmondás lett a vége.
Pár év múlva visszakerültem egy másik osztályra, ott jobb volt a közösség, a munka viszont rengeteg, sok túlóra stb. A dokik is rendesek voltak pár kivétellel. Aztán visszajött, akit helyettesítettem és átraktak máshova. Ami kb. álomhely volt. Szuper munkatársak, érdekes feladatok, nagyon szerettem és máig bánom, hogy csak 2 évig lehettem ott.
Hármas vagyok. Mindhárom helyen irodában voltam. Betegfelvétel, zarójelentések, igazolások, hivatalos levelek, gyógyszerlista stb.
A szuper munkakör szintén ez volt, plusz annyi hogy kedd csütörtök 13-16 óráig az egyik főorvos szakrendelést tartott és be kellett ülni oda gépelni. De azt is szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!