Mit válasszak? 16/L
Sportolok heti 6 órában, és imádom csinálni, jobban mint bármit, viszont nem ez lesz az életutam.
A tanulmányi eredményem idén megy le, tavaly ötös voltam mindig mindenből, most pedig 2- 3 tantárgyból négyes vagyok, és a szuleim nagyon ellene vannak a dolognak, azt mondják, egy szégyen vagyok és így nem lehet majd meglenni (pszichologust ne ajánljatok, megvagyok). Tehát eléggé függők tőlük, de szeretem is őket.
Nem tudom, hogy abbahagyjam- e a sportolást.
Két opció van;
-hagyjam abba, amit imádok csinálni, és tegyem boldoggá a szüleim,
vagy
-ne hagyjam abba amit imádok csinálni, és haragítsam magamra a szüleim.
Egyrészt a szüleidnek túl nagyok az elvárásai. Másrészt írtad, hogy nem ez az életutad. Nem opció, hogy tovább csinálod,csak csökkented az időt?
A
A tanulmányi ereedményeddel semmi gond nincs. Azt csináld, ami neked jó, mert te fogod élni a saját életed nem pedig ők. Az, amit a szüleid csinálnak csak arra jó, hogy később megfelelési kényszered és mentális problémáid legyenek. Senkit sem fognak érdekelni a középiskolás jegyeid. Törekedj arra, ami a továbbtanuláshoz kell. Pl. ha orvos szeretnél lenni senkit sem fog érdekelni, hogy irodalomból négyest kaptál és nem ötöst.
Max. ha te úgy érzed, hogy a sport hátráltatja a tanulást csökkentsd le, de ne hagyd abba. Pl. heti 6 óra helyett heti 3-ra.
"-hagyjam abba, amit imádok csinálni, és tegyem boldoggá a szüleim,"
És te boldog lennél?
mintha azon állna vagy bukna a jövőd h te 5ös vagy 4es vagy az életben
ha téged ezt tesz boldoggá csináld csak, mivel a te életed és nem arrol van szo h mindenből buksz
azárt 6óra hetente lofasz.... már bocsánat még csak nem is az h napi 10órát játszol a gépen ismétlem NAPI 10órát hanem heti 6 órát
bolondok a szüleid ilyen szempontbol, szerintük tanulnod kéne minden ébren töltött idődben hogy 5ös legyél amitől aztán semmivel se lesz jobb mint a 4essel? vagy azt szeretnék h befordult élettelen keserű robot legyél akkor boldogok lennének?
Maradjon a sport.
A tanuláshoz viszont kérj segítséget akkor. Intézzenek neked emelt órákat, korrepetálást...
Amúgy a 4-es az még teljesen okés. Nagy egyetemekre be lehet jutni azért. Fontosabb úgyis a jó érettségi eredmény, meg a pluszpontok!! Tehát nyelvvvizsga legyen, meg ilyesmik. Ezek teljesíthetők suli+sport mellett is azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!