Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit válasszak? 16/L

Mit válasszak? 16/L

Figyelt kérdés

Sportolok heti 6 órában, és imádom csinálni, jobban mint bármit, viszont nem ez lesz az életutam.

A tanulmányi eredményem idén megy le, tavaly ötös voltam mindig mindenből, most pedig 2- 3 tantárgyból négyes vagyok, és a szuleim nagyon ellene vannak a dolognak, azt mondják, egy szégyen vagyok és így nem lehet majd meglenni (pszichologust ne ajánljatok, megvagyok). Tehát eléggé függők tőlük, de szeretem is őket.

Nem tudom, hogy abbahagyjam- e a sportolást.

Két opció van;

-hagyjam abba, amit imádok csinálni, és tegyem boldoggá a szüleim,

vagy

-ne hagyjam abba amit imádok csinálni, és haragítsam magamra a szüleim.

nov. 16. 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Egyrészt a szüleidnek túl nagyok az elvárásai. Másrészt írtad, hogy nem ez az életutad. Nem opció, hogy tovább csinálod,csak csökkented az időt?

A

nov. 16. 13:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne a szüleidet tedd boldoggá, hanem arra törekedj, hogy helyt állj a későbbiekben. Mérlegelj, hogy a tanulás, vagy a sport a fontosabb. Ha tovabb szeretnél tanulni, és a felvételi tantárgyakból 5-ös vagy (ami a legfontosabb), én nem hagynám abba a sportot. Viszont ha a felvételi tantárgyaidban is rontottál, én elgondolkoznék a sport folytatásán. Még valami, szerintem a szüleid felől elég nagy lehet a nyomás, ha 2-3 négyes miatt már szégyennek neveznek...
nov. 16. 13:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Még egy stabil négyes átlag is tökéletesen elfogadható, semmi rossz nincs benne, neked pedig ha jól értettem csak néhány négyesed van. Tehát a tanulmányi eredményed teljesen rendben van, sportolj csak nyugodtan, akkor is, ha még több lesz a négyes, nem baj az. Ha hármasok kezdenek jönni, akkor kezdj el gondolkodni rajta.
nov. 16. 13:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A tanulmányi ereedményeddel semmi gond nincs. Azt csináld, ami neked jó, mert te fogod élni a saját életed nem pedig ők. Az, amit a szüleid csinálnak csak arra jó, hogy később megfelelési kényszered és mentális problémáid legyenek. Senkit sem fognak érdekelni a középiskolás jegyeid. Törekedj arra, ami a továbbtanuláshoz kell. Pl. ha orvos szeretnél lenni senkit sem fog érdekelni, hogy irodalomból négyest kaptál és nem ötöst.

Max. ha te úgy érzed, hogy a sport hátráltatja a tanulást csökkentsd le, de ne hagyd abba. Pl. heti 6 óra helyett heti 3-ra.

"-hagyjam abba, amit imádok csinálni, és tegyem boldoggá a szüleim,"

És te boldog lennél?

nov. 16. 13:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

mintha azon állna vagy bukna a jövőd h te 5ös vagy 4es vagy az életben

ha téged ezt tesz boldoggá csináld csak, mivel a te életed és nem arrol van szo h mindenből buksz

nov. 16. 14:41
 6/8 anonim ***** válasza:
83%
Azt válaszd, ami szerinted a legjobb döntés. Amit szeretsz csinálni, azzal soha ne hagyj fel.
nov. 16. 14:59
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

azárt 6óra hetente lofasz.... már bocsánat még csak nem is az h napi 10órát játszol a gépen ismétlem NAPI 10órát hanem heti 6 órát

bolondok a szüleid ilyen szempontbol, szerintük tanulnod kéne minden ébren töltött idődben hogy 5ös legyél amitől aztán semmivel se lesz jobb mint a 4essel? vagy azt szeretnék h befordult élettelen keserű robot legyél akkor boldogok lennének?

nov. 16. 15:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Maradjon a sport.

A tanuláshoz viszont kérj segítséget akkor. Intézzenek neked emelt órákat, korrepetálást...

Amúgy a 4-es az még teljesen okés. Nagy egyetemekre be lehet jutni azért. Fontosabb úgyis a jó érettségi eredmény, meg a pluszpontok!! Tehát nyelvvvizsga legyen, meg ilyesmik. Ezek teljesíthetők suli+sport mellett is azért.

nov. 17. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!