Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elhunyt hozzátartozó levelének...

Elhunyt hozzátartozó levelének átvétele a postán?

Figyelt kérdés
Édesapám kb 1 éve elhunyt és most kapott egy levelet valamilyen behajtó cégtől. Én nem voltam otthon ezért egy értesítőt hagyott itt amivel ma bementem a postára és az ott dolgozó nénike rámförmedt, hogy ő nem adhat át hazzátartozónak SEM levelet ami az elhunytnak szólt. Hiába mutattam neki a hagyatéki végzést és a halotti anyakönyvi kivonatot elküldött engem. Ez tényleg így működik? Most hogy tudjam meg, hogy milyen ügyben keresték?

nov. 11. 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Neked nem kell tudni, ki és miért írt neki (habár 99 %, hogy átverés), ráírod, hoyg a címzett elhunyt és visszaküldeted a levelet.
nov. 11. 17:30
 2/4 anonim ***** válasza:
54%

1

Ha nem adják ki neki mégis hogy írja ra?

Kerdezo, ha ugyanarra a címre szól a levél, ahol a te bejelentett lakcimed van, akkor megkéred postás kisasszonyt, hogy hivja oda a felettesét, mert ez esetben át kell adnia- már ha nagykorú is vagy melle

nov. 11. 17:34
 3/4 anonim ***** válasza:
A postán a dolgozó írja rá, az igazolás felmutatása után.
nov. 11. 18:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyrészről hagyatéki végzéssel tudnod kéne, hogy milyen tartozása van és te akkor azt elfogadtad. Vagy ha lemondtál, akkor pedig valóban nem vagy rá jogosult és jobb is nem átvenni. Tehát nem stimmel az egész szitu 1 év magasságában, hogy miért nem tudod vagy miért akartad átvenni.
nov. 11. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!