A magyarság miért ilyen gusztustalan a romákkal szemben?
2.
Nem a magyarokat utáljak nyugaton sem.
Nézd már meg, milyen véleményeket írnak nyugaton is.
Az emberek miért ilyen gusztustalanok a medvékkel, tigrisekkel, oroszlánokkal, vaddisznókkal, kígyókkal, krokodilokkal szemben? Nem mindegyik akar megölni ha találkozunk vele! Csúnya dolog általánosítani!
Jaaaa, hogy a többségük könnyen válik agresszívá és támad, amibe akár bele is halhat az ember? Az mindegy! Van köztük szelíd is, jó is, szóval nem szabad általánosítani! Ha találkozol bármelyikkel, menj oda hozza, próbáld megölelni. Minden állat tele van szeretettel! ❤️️❤️️
Pont ennyi értelme van a kérdésednek.
A nyugat kapja már be! Fingjuk nincs az itteni roma helyzetről,majd pont ők fognak minket minősíteni...
Ui:
Tisztelet a kevés normális romának.
Ezek akárhol laknak, ugyanúgy viselkednek (illetve nem viselkednek). A környező országokban is rengeteg a probléma velük. Elég csak Szlovákiát vagy Romániát megnézni. Szlovákiában egyszer mögöttem volt egy csapat, nem láttam őket, csak hallottam, ahogy szlovákul beszélnek (amiből egy szót sem értettem), de egyből tudtam, hogy cigányok. Ugyanaz az affektáló, óbégató hanglejtés.
A romák nem a bőrszínük miatt érdemelték ki az ellenszenvet, ezt mindenki tudja. Nekem van egy roma kollégám, aki egy tisztességes ember, és nyilván ennek megfelelő bánásmódban részesül, senki nem nézi ki a származása miatt (sőt, inkább tiszteletet vívott ki azzal, hogy kitört abból a közegből és normális életet él, a társadalom hasznos tagjaként).
A magyarokat szimplán leszarják nyugaton, sokan azt sem tudják, hogy van ilyen ország, valami kelet-európai/észak-balkáni porfészek, ahonnan jön az olcsó és többé-kevésbé megbízható munkaerő, azt cső. Csaxólok ez nem ugyanaz, mint utálni őket.
A cigányokat ellenben nyugaton is utálják.
Puszika.
"Azért volt egy pár kísérletezés arra hogy munkát adtak nékik, sőt komoly támogatással külföldi munkalehetőséget kaptak. Mi lett a vége? Mindenhol örültek hogy megszabadulhattak tőlük."
Ja, voltak kísérletezések évtizedeken keresztül, de a nagyobb része csak mutatóba, valós szándék nélkül.
Volt a nagyanyám olyan bizottságban, ami ezzel foglalkozott; felmérték a lakást igénylő családokat, tartották velük a kapcsolatot, az igényléseket előzőlegesen elbírálták, aztán továbbították a polgármesternek. A polgármester a legtöbbet visszadobta, úgyis csak tönkre fogják tenni a házakat, és úgyse szeretnek dolgozni alapon. A bizottságból ő volt az egyetlen, aki erőszakosabb volt, és nem hagyta békén a polgármestert, ameddig az összes üres lakás gazdára nem talált.
Az anyám munkaközvetítőként dolgozott; nem fizették ki kevésbé a közvetítői díjat, mint bárki más, és nem volt lényegesen nagyobb a munkakerülők aránya. Viszont nehezebb volt nekik munkát találni, mert sokat nem akartak felvenni, amikor megtudták, hogy cigány lenne a munkaerő.
A segélycsomagokba is olyan kajákat tesznek, amiből nem lehet egy adag normális ételt megfőzni. Évente két vagy három alkalommal egy doboz, attól függetlenül, hogy ketten vannak a háztartásban vagy heten.
Az a baj, hogy minket uszítanak a nagy fejek, hogy mennyi támogatást adnak nekik, őket meg uszítják, hogy mennyivel nagyobb előnyöket élvezünk mi, és valójában, amikor a két fél között kialakul egy párbeszéd, kiderül, hogy gyakorlatilag nem kap senki semmit.
Én ismerek olyanokat, - 20-30-as korosztály - akik Ausztriában és Írországban dolgoznak, és küldik haza a pénzt, vagy sikerült tartósan letelepedniük; velük meg vannak elégedve. Sokan persze úgy vannak vele, hogy megterhelő munkába vacak fizetésért nem fognak beleszakadni, és csak a kötelező minimumot hozzánk inkább. De az általánosságban elmondható, hogy nyugaton nem annyira szeretik a közép-és kelet-európai munkaerőt.
Olyan térségben lakok vidéken, ahol nagyon sok van belőlük. Az utcában, ahol lakom is többségben vannak, egy udvaron belül is vannak szomszédaim közülük. Nem azt mondom, hogy mindenkivel imádjuk és állandóan körbenyaljuk egymást, de normálisan el lehet létezni egymás mellett.
Sok múlik a hozzáálláson. Többen írták, hogy milyen fenntartásaik vannak velük szemben. Hát, nekik is vannak fenntartásaik velünk szemben. Részükről az-az alapvetés, hogy nekünk problémánk van velük meg mindenféle náci attitűdünk van, és ezért tartanak tőlünk vagy ellenségesek. Sokan a nagyhangúság mögött inkább bizonytalanok. Ez egy ilyen hülye holtpont. Rajtam vagy észre szokták venni, hogy nincs velük bajom, vagy nyíltan rákérdeznek, és megkönnyebbülnek utána.
Az olyan szokásaik egy részére is van magyarázat, amit mi furának tartunk. Náluk se rokona mindenki mindenkinek, csak sokan nem tesznek különbséget a közösségük és a vér szerinti családjuk között, így mindenkit rokonnak hívnak, és akivel együtt nőttek fel, velük kb. egy idős, az akkor is "testvérem", ha semmi közük egymáshoz genetikailag. Annak is van oka, miért járnak mindenhová falkában; hogy legyenek szemtanúk, ha valami érné őket, mert orvosnál, hivatalos helyen gyakran minősíthetetlenül bánnak velük - erről például az állatorvosnál világosított fel egy család, amikor a váróban furcsállták mások, minek kell egy tacskót négy gyereknek, két felnőttnek meg két nagyszülőnek elkísérnie az oltásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!