Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akinél covid elején kikerült...

Akinél covid elején kikerült a piros cédula, az hogyan történt?

Figyelt kérdés
Bocsánat, akkoriban nem éltem itt, és most egy ismerősöm sincs akit érintett volna. Valakinél megjelentek a tünetek és önként elment tesztelni, majd utána elküldték postán, vagy hogyan? Volt aki el akarta titkolni? Vagy hallottam olyat is, hogy tényleg kimentek ellenőrizni az emberekhez, hogy valóban kirakja e a figyelmeztető jelzést?

nov. 8. 12:42
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

A fiam miatt került ki, az oviját bezárták, mert valaki covidos volt, ezért ő karanténba került. Rendőrök jelentek meg a kapuban a piros matricával és az 5 éves fiamat keresték 😅

Később, mikor tényleg covidosak lettünk már leszrták ezt, onnan tudtuk meg, hogy azok vagyunk hogy az iskola nagyon szigorúan vett mindent, én meg egyik óráról a másikra nagyon szarul lettem, felhívtam másnap az orvost, hogy ez van és mit csináljak a gyerekeimmel. Mondta, hogy szervez nekem tesztelőket. Kb 2 nap múlva jött a mentő és megcsinálták nekem, onnantól az egész családnak karantén volt. Előző nap hívtam a gyerekorvost, hogy engem tesztelnek, ezért kért a gyerekeknek is tesztet, aztán a páromnak is kellett. Szóval hozzám jöttek tesztelni kedden, mindenki karanténba került, DE másnap ennek ellenére a páromnak el kellett vinnie a gyerekeket tesztet csináltatni, majd másnap ugyanoda kellett mennie neki is... 🤦🤦 Az egyik gyerekünk negatív lett. Már a covid hiszti végefelé voltunk, így papír matrica már nem colt.

nov. 8. 15:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Hú köszi szépen, nekem pl az jutott az eszembe hogy aki ki akarta volna ezt kerülni egyszerűen letagadja és nem hív magára tesztelőket pl.
nov. 8. 15:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Amit én írok, ez még a covid elején volt, 2020. május elején.

Lányom és férje akkor költözött haza Ausztriából. Már a vonaton volt ellenőrzés a határ előtt, iratokat kérték, és be kellett diktálniuk, hogy hol szándékoznak letölteni a 2 hét karantént. (Előre megbeszéltük, hogy nálunk lesznek, mivel fix címet kellett mondaniuk, bérelt lakást pedig csak utána vettek ki). Akkor megkapták a vonaton a piros matricát is, ki kellett tenni a kapura. Másnap felhívta őket a körzeti orvosunk, szóval meg volt szervezve (ő csak kikérdezte őket). A rendőrség minden nap kijött, dudáltak a ház előtt, először ki kellett menniük a kapuba megmutatni magukat, utána is minden nap jött a rendőrautó, akkor már elég volt, hogy a teraszra kimentek megmutatni, hogy itthon vannak.

2 hét múlva jött nekik email, hogy szabadon mehetnek innentől, vége a karanténnak.

(Tesóm is külföldről jött haza, pár hónappal később, ő már szelfit csinált, és úgy küldte be a rendőrségre, amikor írtak neki, hogy küldje).

nov. 8. 18:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Hálistennek én sikeresen kikerültem ezt, félig-meddig érthetetlen módon. Hollandiában élek, 2020 decemberében hazautaztam az ünnepekre, 3 és fél hétre, úgy kalkuláltam, hogy két hét karantén lesz, addig elnetflixezek meg játszotagok otthon a szülői házban. De a reptéren bemutattam az angol nyelvű munkaszerződésemet, és mondták, hogy okés, akkor nem kell karanténba menni. Menjek a másik pulthoz, regisztráljam magam, és már mehetek is. Elég fura volt.

Amúgy emlékszem, ott a reptéren sárga matricákat is osztogattak. Ha jól emlékszem, azt azoknak adták a piros matricával együtt, akik lépcsőházban laktak. És a piros matrica lakásajtóra helyezése mellett emezt ki kellett tenni a lépcsőházajtóra, hogy a lakók közül valaki karanténban van.

Nekem marhára nem hiányzott volna az a feszkó, amibe ez a szüleimet keverte volna a többi lakó előtt, mert ők nyilván nem maradtak volna otthon naphosszat.

nov. 9. 09:26
 5/5 anonim ***** válasza:
játszotagok=játszogatok
nov. 9. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!