Miért van az, hogy az öregeknek szemüveggel is nagyobbra kell venni a betűmeretet a telefonokon és a laptopokon?
Nem az a gond, hogy "ugyanazon az átmérőn kevesebb sornyi ikont, szöveget, stb. látnak jól", hanem hogy a szemüvegük már nem elég jó - sok esetben 8-10 éves vagy még régebbi -, csak nem akarnak másikat csináltatni.
Amaíg a szemüveg megfelelö, addig ugyanolyan jól tudnak vele kis méretü betüket is olvasni.
Az a gond, hogy sok problémát nem lehet szemüveggel orvosolni. Az én szemem sem jó mindig, de szemüveget nem javasolnak, mert a problémáimat nem lehet szemüveggel javítani. Néhány ezek közül:
- Egyre inkább szükséges, hogy legyen elegendő fény, amikor olvasok vagy nézek valamit, félárnyékban nem látok jól,
- a szemem fáradékony, azaz hosszabb idő után nem látok jól,
- gyakrabban könnyezek, ami homályosítja a látást.
emiatt én is nagyobbra szoktam venni a betűméreteket.
Kérlek ha legközelebb átjössz, vedd nagyobbra a felbontást hogy jobb legyen a kép = 1080p-ről csökkents le 320p-re, hogy nagyobbak legyenek a betűk és el tudjam olvasni.
Egyébként az érintetteknek üzenem, hogy van még pár opció amivel lehet játszani, pl kontraszt, de akár az egész monitorkalibrálás is hasznos lehet. Van gyengén látó opció is a winben, kifejezetten ilyen célokra. Meg persze ki lehet emelni a betűket is kontrasztosra, nagyobbra állított mérettel winen belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!