Hogyan lehetne mindenkit rábeszélni hogy tényleg ne ajándékozzanak nekem semmit?
Itt nem velük van a baj, hanem azt nevelték beléd, hogy úgy kell érezned, nem érdemelsz meg semmi jót. Egy jó pszichológussal ki tudod deríteni, mi erre a megoldás.
az emberek, akik megajándékoznak téged, azért teszik, mert szeretnek, és nekik örömet okoz adni. Ne vedd el tőlük ezt az örömöt.
1-es: én ADNI szeretek, KAPNI nem. Semmiféle belenevelésröl nincs szó, egyszerüen számomra az az értékes, amit én veszek magamnak, másrészt meg elég fura ízlésem van minden téren, ezért az ajándékok általában nem olyanok, ami nekem megfelelne.
Kérdezö: egyszerüen ne köszönd meg, te ne adj semmit, idövel rájönnek, hogy neked nem öröm
"Ha meg megmondjuk egymásnak, hogy mit vegyen a másik az NEM ajándék."
Hanem mi?
Kedvenc kolléganőm mindig megkérdezi, hogy mit szeretnék szülinapomra és mindig megveszi, amit szeretnék és nagyon szoktam örülni neki. Én ugyanígy viszonzom.
Ki beszélt itt kényszerről?
Megkérdezem a munkatársnőmet, hogy minek örülne, és megveszem neki, és ő is. Ez nem kényszer. Ez barátság és önkéntes ajándékozás. Egyébként valami kis meglepi csokit is mindig veszünk egymásnak.
Nálad az lehetett a baj, hogy olyanoktól kaptál ajándékot, akik nem is ismernek téged, nem tudják, hogy mi a hobbid, mi az érdeklődési köröd, mit szeretsz, hát így nyilván olyan dolgot vettek, aminek nem örültél. De miért nem akarjátok egymást jobban megismerni, főleg, ha közeli rokonról, vagy családtagról van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!