Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is tapasztal ilyet?

Más is tapasztal ilyet?

Figyelt kérdés
Néhány barátom akiknek párja van és elkezdtek dolgozni már keresnek. Eltelnek fél évek is hogy nem beszélünk. Akkor is én keresem őket. Pedig nem mondtam egyiknek se bántó dolgot. Nem szokásom szándékosan megsérteni embereket.

okt. 25. 09:40
 1/7 A kérdező kommentje:
És ilyen 10 éves barátságokról van szó.
okt. 25. 09:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs veled baj, csak simán élik az életüket. Nekem nincs párom, de sajnos nekem is van egykét barátom akik nehezen viselik azt, hogy dolgozom, egyetemre járok, edzeni is elmegyek és így nagyon elfoglalt vagyok.
okt. 25. 10:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha drasztikusan megváltozik az út amin jártok, akkor ez így szokott lenni. Az hogy valakinek párja lesz, már éppen elég hogy hanyagolja a barátait. Főleg az elején, nagy szerelemben, az ember minden percét az új párjával szeretne tölteni. Ez később lecseng, de ha az új pár nem kedveli azokat a barátokat, akkor az embernek sokszor választania kell, és van hogy a párját választja, főleg ha komoly tervei vannak vele.

Az új életszakaszokhoz új barátok szoktak jönni. Van hogy nem, de az inkább különleges kivétel.

Ugyanez történik amikor egy párnak gyerekei lesznek, elsősorban a gyerekkel nem rendelkező régi barátok szokták nem megérteni hogy nem tudnak már velük annyi időt tölteni, és amit igen, azt meg kell osztani a gyerekkel. Ha esetleg fizikailag sikerül is nélküle találkozni, fejben, témákban mindig ott lesz. Ezt sokan nem bírják.

A munkahely is hasonló, mert egyfajta felnőttség, felelősség jár vele, amit egy régi barát aki sose dolgozott még, nem érthet meg. Mivel nem érti, rendszeresen gáz dolgokat mond, sértő vagy rosszul eső poénokat mond, stb úgy hogy észre se veszi, mert az ilyeneken addig még együtt röhögtek. Arról nem beszélve hogy egy munkahelyen fontosak a kollégák, fontos velük jóban lenni mert minden nap 8 órát töltenek együtt, tehát fontosabb lesz eleinte velük menni szórakozni munka után, és a sok eltöltött idő miatt meg a sok közös pont miatt (min. hogy egy helyen dolgoznak, de pl végzettség, érdeklődés stb is nagy eséllyel közös ha egy szakmában dolgoznak) új, akár mélyebb barátságok is létre szoktak jönni.

Ez az amikor az emberek más irányba fejlődnek, a régi önmagukhoz passzoló barátok elkopnak, ritkulnak, és az új önmagukhoz passzoló újak jönnek.

okt. 25. 10:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Én is dolgozom, mellette egyetemre járok és még is van időm a barátaimra
okt. 25. 10:35
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
Csak nem mind1 mit dolgozol és milyen egyetemre jársz. Nyugodtan keresd őket persze, nem fognak haragudni miatt.
okt. 25. 10:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Megesik gyakran.

Sokan más munka, akár költözés...sok kapcsolat meg is szakad, leszűkül havi 1-re vagy évi 1-re...

okt. 25. 10:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül magadban kell keresni a hibát, gondot, sőt... Változtok, fejlődtök, más életszakaszba kerültök, mások lesznek a prioritások, amik miatt egyre kevesebb lesz köztetek a közöspont, amik, ha nincsenek meg, nehezít a kapcsolódáson.

Szóval, ha ilyen történik, szimpla elhidegülés is lehet a háttérben. Lehet, hogy egy időre most eltávolodtok, de nem valószínűtlen, hogy x idő múlva, újra "visszataláltok" egymáshoz. Nálam ilyen is volt; azóta pedig erősebb és mélyebb a barátságunk, mint előtte valaha.

okt. 27. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!