Miért szokták megkérdezni tőlem, hogy a szüleimmel élek-e?
Pl. munkahelyen idősebb kollégák, amikor megismerkedünk.
Elég furcsa kérdés, mert 34 éves vagyok. Pár évvel fiatalabbnak szoktak nézni az emberek, inkább huszonévesnek, de így is érdekes.
Ennyire jellemző és általános manapság, hogy a relatíve fiatalabb emberek nem tudnak elköltözni a szülőktől?
De nem értem, hogy ezt egy ilyen korú embernél, mint én, hogyan képzelik pontosan, hogy a férjemmel vagy a barátommal élek a szülőknél? Az kicsit furcsa, nem? (Ezt a lakhatási dolgot még azelőtt szokták megkérdezni, hogy tudnák a családi állapotomat).
Eleve fura, miért kérdeznek ilyet egy embertől? Nem egy kicsit magánügy ez? Vagy csak én vagyok túlérzékeny?
Köszi amúgy az eddigi válaszokat.
Igen azt tudom, hogy manapság tényleg baromi nehéz elköltözni, mert az albérletek is rettenet drágák, meg az ingatlanok is. Egyszerűen csak furállom, hogy valaki ilyet kérdez.
"a férjemmel vagy a barátommal élek a szülőknél?"
Régen ez eléggé általános volt. Nem volt más lehetőség.
"hogyan képzelik pontosan, hogy a férjemmel vagy a barátommal élek a szülőknél? Az kicsit furcsa, nem?"
Nem furcsa, én az első komoly kapcsolatomban odaköltöztem a páromhoz, ahol úgy nézett ki a ház, hogy az alsó szinten laktak a szülők és a felső szinten mi. Akkoriban még elég gyakori volt ez (kétezres évek eleje) manapság nem tudom, mennyire számottevő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!