Normális hogy ezt érzem?
Figyelt kérdés
Úgy érzem egyre kevesebb időt szeretnék otthon tölteni. Eddig minden hétvégén hazajártam az egyetemről.Szeretem a szüleimet nyilván de már jó lenne a saját életemet élni. Mindketten hajlamosak arra hogy erőszakoskodjanak ha családi időtöltésről van szó. Ha nem tudok menni vmelyik programra akkor jönnek ezzel a: " nemhogy eljöttél volna vagy nem igaz már hogy nem tudsz eljönni." szöveggel és ezért úgy érzem eltávolodtam kicsit tőlük. Meg ha valahonnan későn érek haza akkor: "Úristen utolsó busszal jössz akkor már sötét van. Kietlen a buszmegálló." Plusz folyamatosan megy a vita a szüleim között itthon és jobban érzem magam a kollégiumban ahol ezt nem kell hallgatnom. Nyíltan meg is mondtam hogy várom már hogy végezzek és elkoltozzek albérletbe vagy vmi. De azt is hozzatettem hogy nem azért mert nem szeretem őket hanem a sok veszekedés miatt. 21 vagyokokt. 4. 07:58
1/3 anonim válasza:
Normális. Így, hogy hétközben már távol vagy tőlük, megtapasztaltad, milyen, amikor nem noszogatnak ezért-azért, meg már jobban szemetszúrnak a családi problémák, hogy nem élsz benne minden nap. Azért szerintem próbálj meg türelmesen viszonyulni hozzájuk, hiányzol nekik, azért erősködnek, hogy menj el velük ide-oda, meg ugye aggódnak érted, ha késő este kint jársz. Persze megértem, hogy ez zavaró tud lenni, elvégre jó ideje felnőtt vagy már. De a szülők már csak ilyenek (sok esetben), nekik mindig a "pici fiuk/lányuk" maradsz akármennyi éves is vagy.. :) Ha majd egyszer elköltözöl, valószínűleg utólag már te is elnézőbben fogsz rájuk tekinteni a mostani viselkedésük miatt, jobban megérted, hogy csak hiányoztál nekik és aggódtak érted (mert valószínűleg neked is jobban fognak - legalább néha - hiányozni). De abszolút normális, hogy már saját, önnálló életre vágysz, és hogy ennyi idősen néhány dolgot már túlzásnak érzel tőlük.
2/3 anonim válasza:
Meg persze a szülők vitatkozását hallgatni érthető, hogy rossz érzés, nem csoda, hogy emiatt se vágysz haza, sajnos nagyon ritka az olyan család, ahol nincs egy darab komolyabb probléma sem a felek között, vagyis inkább az a baj, hogy nagyon ritka, ahol a konfliktust úgy tudják kezelni, hogy a gyerekük ne találkozzon ezzel napi szinten :/ Sajnos az emberek tökéletlenek.
3/3 anonim válasza:
Normális. Szerintem alapból is, akkor pedig még inkább, ha azt nézzük, mennyi veszekedés mehet nálatok, otthon.
Bontogatod a szárnyaid, tapasztalod, milyen önállósodni, szülőktől távol élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!